SEGRE

EMPRESA AGRICULTURA

La fàbrica d'Ilemo Hardi a Lleida tancarà el 2020, se n'anirà a França i preveu acomiadar 60 treballadors

Encara que mantindrà un centre de distribució per als seus productes a la capital del Segrià || La companyia preveu acomiadar 60 dels seus 80 treballadors en plantilla

Imatge de les instal·lacions d’Ilemo Hardi al polígon industrial El Segre, ahir.

Imatge de les instal·lacions d’Ilemo Hardi al polígon industrial El Segre, ahir.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia lleidatana Ilemo Hardi, dedicada a fabricar atomitzadors per a arbres i vinyes, va anunciar ahir el tancament del centre de producció que té al polígon industrial El Segre de Lleida. Propietat del Grup Exel, els productes que elabora a la capital del Segrià es fabricaran a partir de l’any que ve a una planta que la companyia matriu té a la localitat francesa d’Épernay. Segons van explicar fonts de l’empresa a SEGRE, el procés de tancament de la fàbrica de Lleida es durà a terme de manera progressiva al llarg de l’any que ve i culminarà a l’últim trimestre. L’any 2021 tots els seus equips ja seran fabricats al país veí. Amb la clausura del centre de producció, l’empresa acomiadarà un total de 60 treballadors dels 80 que té en plantilla. Els empleats que abandonaran l’empresa i que se sotmetran a un expedient de regulació d’ocupació, que ja ha estat posat en marxa, són els que treballen a l’àrea de fabricació. Els vint restants que continuaran a Ilemo Hardi són els empleats de l’àrea de distribució. I és que les instal·lacions del polígon industrial El Segre continuaran obertes com a punt de venda dels productes de la firma.

Ilemo Hardi va atribuir la decisió de clausurar el centre de producció de Lleida a una estratègia global de concentració de la producció que és conseqüència de les polítiques impulsades per la Unió Europea i els seus estats membres de reducció de l’ús de productes fitosanitaris al camp. També va apuntar a la seua voluntat potenciar la investigació en R+D+I per poder impulsar el desenvolupament de nous productes i la innovació. “Altres fàbriques també tancaran i transferiran la seua producció a plantes més grans perquè fins ara estaven oberts molts centres que elaboraven pràcticament els mateixos productes”, van explicar.

L’empresa atribueix el tancament a un procés global per centralitzar en grans fàbriques la producció

D’aquesta manera, el secretari general de Federació d’Indústria, Construcció i Agro (FICA-UGT) a Lleida, Xavier Perelló, va lamentar que una empresa “capdavantera” tanqui el seu centre de producció a la capital del Segrià i marxi a França. “És una pèssima notícia”, va assegurar, alhora que va explicar que feia un temps que la direcció de l’empresa els havia fet arribar les seues intencions, encara que confiaven que la situació “es podria reconduir”. “Veiem que no ha estat d’aquesta manera. Ara la prioritat és la situació dels treballadors que es veuran afectats a causa del tancament de la fàbrica”, va concloure.

tracking