SEGRE

ESTADÍSTICA PREUS

La inflació es dispara un 0,8 per cent a l'agost a Lleida pels preus d'hostaleria i parament

Malgrat l’abaratiment de la llum i els combustibles || La demarcació continua com la més inflacionista de l’Estat, mentre que a Catalunya l’IPC es modera al 0,6%, la taxa més baixa des de l’any 2016

Un mercar de fruites i verdures a Lleida.

La inflació interanual a Lleida es modera una dècima al juliol, fins el 2,6%SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nivell de preus a Lleida a l’agost va ser un 0,8% superior al que es va registrar el mateix mes de l’any anterior, segons les dades que va fer públiques ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE). D’aquesta forma, i encara que els preus en relació amb el mes de juliol únicament van avançar un 0,1%, les comarques de Ponent, Pirineu i Aran es van mantenir com les més inflacionistes de l’Estat en taxa interanual. I això, malgrat l’abaratiment de la llum i dels combustibles. En aquest sentit, l’Índex de Preus de Consum (IPC) d’aquests productes va caure un 3,4% a la demarcació entre l’agost del 2018 i el mes passat. Tanmateix, en paral·lel, es van disparar els preus de la restauració, amb un increment interanual del 3%, i del parament, que van pujar un 2,6%. Per la seua part, també els aliments i les begudes no alcohòliques es van encarir un 1,8%.

A diferència de a Lleida, l’IPC va baixar dos dècimes a Catalunya a l’agost respecte al mes de juliol, la qual cosa va deixar la taxa interanual en el 0,6%, un nivell que no es donava des del 2016. Els preus que més van retrocedir van ser els de roba i calçat, a banda dels de l’habitatge, mentre que els del lleure, la cultura i l’hostaleria van seguir el camí contrari. Per demarcacions, el nivell de preus a Tarragona es va situar un 0,1% per sota del d’agost de l’any passat. A Girona, al contrari, va augmentar un 0,4%. A Barcelona, així mateix, la inflació va escalar fins al 0,7%. Respecte al conjunt de l’Estat, l’IPC va retrocedir un 0,1% a l’agost si ho comparem amb el mes de juliol. D’aquesta forma, va retallar la taxa interanual fins al 0,3%, el nivell més baix des del setembre del 2016. Darrere d’aquesta frenada de la inflació hi havia l’abaratiment de l’electricitat i dels combustibles. També hi va tenir a veure que la pujada dels preus registrada a la restauració i l’hostaleria va ser inferior a la del 2018. Amb tot, amb la dada de l’agost, l’IPC interanual va reprendre el camí baixista.

tracking