SEGRE

LABORAL EMPRESA

Ponsfil oficialitza l'ERO que afectarà els 45 empleats

Suposarà la suspensió dels contractes durant 240 dies en un període de 2 anys || CCOO havia demanat mesures alternatives

Instal·lacions de Ponsfil a la localitat de Ponts.

Instal·lacions de Ponsfil a la localitat de Ponts.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa tèxtil Ponsfil, establerta a la localitat de Ponts, ha presentat als serveis territorials de la conselleria de Treball de Barcelona un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per suspendre temporalment els contractes de treball dels seus quaranta-cinc empleats durant 240 dies repartits en un període de dos anys. D’aquesta manera, aquesta firma de la Noguera, que ja va anunciar la possibilitat de tancar les instal·lacions fa una dècada i ha reduït en set treballadors la plantilla des del 2008, ha oficialitzat l’ERO que va anunciar la setmana passada CCOO.

En aquest sentit, el sindicat liderat a Catalunya per Javier Pacheco va instar la direcció de l’empresa a prendre mesures alternatives. Tanmateix, la direcció de l’empresa s’ha decantat per l’ERO adduint causes econòmiques i productives. Amb aquest expedient, ja són dos els que ha presentat Ponsfil durant els últims dos anys, després d’haver-ne presentat tres més anteriorment, tant de suspensió com d’extinció de contracte.

La plantilla de Ponsfil s’ha vist reduïda en set persones des del 2008, quan eren 52 empleats

Ponsfil SA es va constituir el 1970 i el seu capital social ascendeix a 297.650 euros. Segons el compte de resultats que va presentar fa dos anys, l’empresa va registrar uns ingressos d’explotació de 1.739.889 euros. Tanmateix, va acabar el 2017 amb un resultat negatiu de 124.563 euros.

La major part de les despeses de Ponsfil llavors van ser en el personal. I és que a aquesta partida es van destinar 984.415 euros, 8.868 euros menys que a l’exercici del 2016. No obstant, les pèrdues del 2017 van ser més elevades que les d’aleshores, quan el resultat negatiu es va situar en els 102.390 euros.

Per la seua banda, l’Ebitda, que és el benefici brut d’explotació calculat abans de deduir les despeses financeres, el 2017 de Ponsfil es va situar en els 67.259 euros negatius. Al seu torn, el total dels actius de la companyia ascendia a un valor de 718.836 euros, davant dels 677.321 euros que representava el 2016.

tracking