SEGRE

Denuncien que Atento ha acomiadat la presidenta del comitè d'empresa per acumulació de baixes

Segons la UGT, l'empresa ha fet ús de la recent sentència del Constitucional i considera que hi ha "persecució sindical"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT de Catalunya denuncia que la direcció d’Atento ha acomiadat la presidenta del comitè d’empresa del seu centre a Lleida fent ús de l’article 52 de l’Estatut dels Treballadors que justifica l’acomiadament objectiu d’un treballador que falti el 20% o més de dies laborables al seu centre de treball de forma justificada durant dos mesos, després que el Tribunal Constitucional, en una sentència del 16 d'octubre, desestimés la qüestió d'inconstitucionalitat interposada contra aquest article.

El sindicat considera que aquesta sentència que avala l'acomiadament per faltar reiteradament al lloc de treball, encara que existeixi una causa justificada, "és inadmissible per als drets constitucionals dels treballadors". Mitjançant un comunicat, el sindicat rebutja rebutja les conclusions de la sentència, "que prioritzen la llibertat d'empresa per sobre el dret a la salut i al treball de les persones treballadores".

"Resolucions com aquesta fan més evident la necessitat de derogar les reformes laborals que no han fet altra cosa que atorgar més poder a l'empresari i menys drets als treballadors", afegeix el sindicat.

Segons UGT, la representant dels treballadors a Atento acomiadada denuncia des de fa mesos "la deriva dels drets laborals que estan patint les més de 200 treballadores del centre de Lleida" i, per tant, considera que es tracta d'un cas de persecució sindical.

tracking