SEGRE

FINANCES INDICADORS

El nombre de famílies en concurs s'ha doblat a Lleida aquest any

Ja són cinquanta fins al setembre, enfront de les 26 del mateix període del 2018 || D’altra banda, baixa el nombre d’empreses que van als jutjats per casos de crisi

L’alentiment econòmic ha provocat que alguns negocis tanquin.

L’alentiment econòmic ha provocat que alguns negocis tanquin.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de famílies lleidatanes que han presentat concurs de creditors durant els nou primers mesos d’aquest any duplica la xifra que es va registrar en el mateix període del 2018. Així es desprèn del balanç publicat ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que eleva a cinquanta les persones físiques de la demarcació que han entrat en concurs de creditors entre el gener i el setembre. En canvi, un any abans, van ser només 26. Aquesta tendència a l’alça, que s’ha mantingut constant al llarg dels tres primers trimestres del 2019, contrasta amb la línia general que s’ha seguit al conjunt de Catalunya. I és que davant les 599 famílies catalanes declarades en fallida en els nou primers mesos del 2018, aquest any se n’han registrat 604, només cinc més. Per províncies, tanmateix, tant Barcelona com Tarragona van veure descendir els nuclis familiars trencats. En el cas barceloní, des dels 492 de l’any passat fins als 464 d’aquest. A les comarques tarragonines, fins al setembre es va declarar la fallida de 21 famílies enfront de les 38 del 2018. No obstant, a Girona, igual que a Ponent, Pirineu i Aran, el nombre de persones físiques que van entrar en concurs de creditors va ascendir fins a 69. Per la seua part, el 2018, havien estat 43. En el conjunt de l’Estat, van ser els 1.436 les famílies declarades en concurs de creditors fins al setembre. El 2018 la xifra va ascendir fins a les 1.480.

En paral·lel, en els nou primers mesos de l’any, va descendir la quantitat d’empreses que es van declarar en concurs de creditors. Així, enfront de les 22 del 2018, aquest any van ser una quinzena. Per sectors, tres d’aquestes firmes pertanyen al sector de la construcció, tres més són comerços i també tres estaven dedicades a activitats administratives. Segons les xifres de l’INE, totes les firmes concursades, excepte dos, tenien menys de deu treballadors, i onze, a més, van declarar un volum de negoci inferior als dos milions d’euros. Igual que a Lleida, el nombre d’empreses que van entrar en concurs va retrocedir a Catalunya des de les 756 dels nou primers mesos del 2018 fins a les 739 del mateix període d’aquest any. En el conjunt de l’Estat van ser 3.184 davant les 3.191 de l’any anterior.

tracking