SEGRE

COMERÇ EXTERIOR

Lleida ha multiplicat per cinc les exportacions al Japó en deu anys

Superen ja els 18 milions per exercici capitanejats per l’oli d’oliva, les carns i les llavors || La Generalitat busca enfortir les relacions comercials

El port de Barcelona, un dels grans enllaços amb el mercat nipó.

El port de Barcelona, un dels grans enllaços amb el mercat nipó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de Lleida han quintuplicat pràcticament les seues exportacions al Japó en l’última dècada, un increment superior a la mitjana catalana, que ha multiplicat per tres el volum de les trameses comercials al país asiàtic. Aquesta evolució demostra la capacitat del país asiàtic i les oportunitats que poden representar per a les companyies catalanes.

Coincideixen amb la visita dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet i d’Empresa Coneixement, Àngels Chacón, a Tòquio per participar en la Japan-Catalonia: New business opportunities.En el cas concret de Lleida, les exportacions han passat dels 3,79 milions d’euros de l’any 2009 als 18,323 del passat exercici.

El gruix de les trameses corresponen a l’oli d’oliva verge extra, que en els nou primers mesos d’aquest any ja acumula 4,221 milions, seguits dels 2,307 de llavors oleaginoses, 1,888 en conserves de verdures o fruites, així com sucs i els 1,128 de carns i menuts. Les importacions, al contrari, són molt reduïdes i, fins al mes d’agost, per posar un exemple, s’han limitat a 1,219 milions a Ponent.

En el cas del conjunt de l’economia catalana, les exportacions en l’última dècada s’han triplicat, fins a assolir els 849 milions, la xifra més alta de la sèrie històrica i que representa el 33,6% de les vendes de l’Estat espanyol al Japó.

Els consellers Calvet i Chacón i el Port de Barcelona van reivindicar al Japó com “la millor porta d’entrada” a Europa.

Un total de 225 empresaris japonesos van participar en la jornada empresarial, van constatar que volen augmentar les seues relacions amb Europa i que el Port de Barcelona es converteix en una “peça clau per fer-ho”, segons el director general de Ports and Harbors Bureau, Masayuki Takada.

Va afegir que el de Barcelona manté “intenses” relacions amb diferents ports del Japó, com Yokohama i Tòquio, i que les previsions apunten a un increment dels intercanvis en trànsits com l’automòbil, el vi i el sector carni.

tracking