SEGRE

LABORAL MOBILITZACIÓ

El comitè d'empresa apressa Sada a avançar en les negociacions

Davant de la falta d’acords, i creu que el trasllat no és opció per a molts empleats || Èxit de les aturades a la planta i talls de trànsit al polígon El Segre

Treballadors de Sada van tallar ahir el trànsit al polígon industrial El Segre per protestar per l’ERO.

Treballadors de Sada van tallar ahir el trànsit al polígon industrial El Segre per protestar per l’ERO.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè d’empresa de Sada va apressar ahir la direcció de l’escorxador a avançar en les negociacions de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per tancar la planta de Lleida davant la falta d’avenços en les tres reunions que ja s’han fet. Fonts sindicals van explicar, en el marc de les aturades parcials convocades ahir a la planta, que pràcticament no s’ha arribat a cap acord a quinze dies que finalitzi el termini per negociar l’ERO. Van assegurar que els responsables de Sada no tenen intenció de prolongar les converses més enllà dels trenta dies que marca la normativa laboral, que es compleixen el proper dia 29. “Al final haurem d’anar a reunió per dia si volen un acord”, van assenyalar. En relació amb les recol·locacions, van augurar que serà complicat que 57 treballadors, tal com va oferir la companyia, vulguin ser traslladats a altres centres de producció atès el seu arrelament a Lleida. “Qui els assegura que no es troben d’aquí a un temps davant d’un altre ERO havent fet l’esforç de mudar-se a una altra ciutat?”, van afegir. En qualsevol cas, van insistir que, per als que acceptin la recol·locació, demanaran 2.000 euros en concepte d’ajuda a la mudança i 700 euros mensuals durant un any per al lloguer. També continuaran exigint ajuts a l’escolarització dels fills dels empleats traslladats, malgrat que l’empresa els hagi transmès que no estudia cedir a aquesta pretensió.

Així les coses, avui està previst un nou encontre entre les parts. En la cita participaran també economistes de les dos parts a fi de confrontar les dades sobre les pèrdues econòmiques adduïdes per la firma per justificar l’ERO. Demà seran els treballadors en assemblea els que decideixin els passos a seguir.

El comitè demana 2.000 € d’ajuda a la mudança per als empleats recol·locats i 8.400 € per al lloguer

D’altra banda, els sindicats van titllar d’“èxit” l’aturada parcial de vuit hores, quatre per cada torn, que es va efectuar ahir a Sada com a protesta. Els treballadors van tallar en alguns moments el trànsit al polígon El Segre.

En paral·lel, Tecmalimp, empresa encarregada de la neteja de l’escorxador, ja ha comunicat a la quinzena d’empleats que té a Lleida la seua intenció d’acomiadar-los pel tancament de la planta, segons fonts de CCOO. Tanmateix, a l’espera dels terminis de l’ERO de Sada, encara no han presentat formalment la proposta de l’expedient d’extinció d’ocupació.

D’aquesta manera, nou dels quaranta-cinc treballadors de Ponsfil quedaran al marge d’aquest procediment. Són els empleats majors de 59 anys, amb la qual cosa, finalment, la suspensió del contracte afectarà 36 persones.

A més, la suspensió del contracte serà de 200 dies repartits a parts iguals entre el 2020 i el 2021. Ponsfil havia proposat inicialment que fossin 240 jornades.

D’altra banda, segons van explicar ahir des de CCOO, l’empresa s’ha compromès a establir un calendari perquè la suspensió s’efectuï de la forma més equilibrada possible, tenint en compte els períodes d’atur consumits pels empleats per evitar perjudicar-los.

A més a més, l’ERO tampoc tindrà repercussió en les vacances ni en les pagues extraordinàries.

tracking