SEGRE

LABORAL NEGOCIACIONS

Sense acord per a la pujada salarial dels funcionaris

El Govern retarda el pagament del gruix dels plus d’aquest any || Les organitzacions sindicals titllen de “nefasta” la reunió

Foto de família dels dirigents d’UGT de Lleida amb la premsa.

Foto de família dels dirigents d’UGT de Lleida amb la premsa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i els sindicats no van aconseguir ahir assolir cap acord per pactar els increments salarials dels funcionaris. Els sindicats representants a la Mesa General de la Funció Pública (Mepag) no van acceptar la proposta del departament sobre com distribuir l’increment del 0,25% addicional del sou dels treballadors públics que va aprovar el Consell de Ministres al juny i el cost total del qual ascendeix a 13,7 milions d’euros. La Generalitat ha decidit retardar el pagament al 2020 i ingressarà gran part d’aquests diners a un pla de pensions i repartirà 2 milions d’euros restants entre col·lectius concrets.

Per la seua part, IAC-CATAC, UGT i CCOO van qualificar la reunió de “nefasta” i “decebedora”.

En un altre ordre de coses, CCOO i UGT de Catalunya van celebrar la proposta de l’Executiu de marcar un salari mínim recomanat de 1.239 euros.

El líder de CCOO, Javier Pacheco, va assegurar que aquesta proposta serà “un impuls” per canviar la “tendència de devaluació salarial”. Per la seua part, el seu homòleg a UGT, Camil Ros, va instar les patronals a complir els acords i pactar “salaris mínims dignes” a les taules de negociació.

UGT de Lleida compta amb 5.000 afiliats, 2.000 a la ciutat

UGT es va reivindicar ahir com la primera força sindical de Lleida i, per aquesta raó, ha de ser un referent i “s’ha de tenir en compte”, segons va afirmar ahir el sindicat. Compta amb uns 5.000 afiliats, 2.000 dels quals són de Lleida ciutat. Així ho van comentar el secretari general a Lleida, José Luis Aguilá, i el secretari de política social i ocupació, Ramon Moreno. Com a balanç de l’any, Aguilá va criticar la pèrdua de llocs de treball a la província, en especial pel tancament de Sada Catalunya. “Ens agradaria que la valoració de l’any hagués estat molt més positiva”, va explicar. També va criticar l’acomiadament per part d’Atento de la presidenta del comitè d’empresa a Lleida emparant-se en la reforma laboral i el Tribunal Constitucional.

tracking