SEGRE

ANÀLISI BANC D?ESPANYA

Lleida ha tancat la meitat de les sucursals bancàries en onze anys

Compta amb 305, davant les 592 que va arribar a tenir el mapa d’entitats a la província

El Banc d’Espanya xifra en 553 les sucursals que han tancat en tres mesos a tot l’Estat.

El Banc d’Espanya xifra en 553 les sucursals que han tancat en tres mesos a tot l’Estat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats financeres han tancat la meitat de les sucursals a la província de Lleida en els últims onze anys. La xarxa ha passat de les 592 oficines que tenien obertes les caixes d’estalvis i els bancs a mitjans del 2008 a les tot just 306 de juny passat. Així es desprèn de la informació oficial del Banc d’Espanya, que confirma el canvi radical del mapa dels establiments financers a la província.

Els canvis vénen derivats de la desaparició de bona part de les caixes d’estalvis en plena crisi del sector, que han acabat a les mans de bancs. Tot amb excepcions de grans caixes sanejades, com el cas de La Caixa, avui CaixaBank, a banda d’altres com l’aragonesa Ibercaja o les basques Bilbao Bizkaia Kutxa, Kutxa i Caja Vital, que van donar pas a KutxaBank, per exemple.

Les operacions de compra o absorció per part de grans bancs va ser la sortida per a un bon nombre de caixes. Per posar només dos exemples, Catalunya Caixa va trobar la taula de salvació en el BBVA i Caixa Penedès va fer el mateix amb el Banc Sabadell.

Aquestes operacions van donar com a resultat duplicitats, és a dir, que el comprador es podia trobar amb dos sucursals al mateix carrer en tot just uns metres, una de pròpia i una altra de la xarxa adquirida.

Però els canvis també es deuen a la política de la banca, que aposta per la digitalització i que els clients utilitzin cada vegada més internet o el mòbil per operar. Tanquen petites sucursals i obren oficines més grans que, en molts casos, no tenen servei de caixer, només els automàtics, potenciant altres serveis.

A Lleida, el procés de tancaments, malgrat que ha alentit el ritme, no ha parat. Per exemple, entre juny de l’any passat i el mateix mes d’aquest 2019 s’han tancat 25 oficines, sis de les quals en l’últim trimestre.

En el conjunt de l’Estat, les entitats de dipòsit han tancat 553 sucursals en l’últim trimestre, fins a situar el total de la xarxa en 24.855, segons el Banc d’Espanya.

tracking