SEGRE

EMPRESES ANÀLISIS

La incertesa i els tipus baixos frenen les sortides a borsa

La falta de Govern també hi ha influït, segons els experts || Només una companyia s’ha estrenat aquest any al parquet espanyol

Vista del parquet de la Borsa de Madrid aquest divendres.

Vista del parquet de la Borsa de Madrid aquest divendres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incertesa sobre l’economia i la gran facilitat d’accés al crèdit com a conseqüència dels baixos tipus d’interès del BCE han provocat una sequera en les sortides a borsa a l’Estat espanyol aquest any, una situació a què també ha contribuït la falta de Govern estatal, segons diverses fonts consultades per Efe Dow Jones.

Els experts apunten que el panorama macroeconòmic mundial ha frenat en gran manera les estrenes de les companyies en la renda variable, una tendència que s’ha estès per tot Europa el 2019.

Les empreses han pogut accedir a crèdits en condicions favorables gràcies a la política del BCE

“Si l’inversor no està segur de com evolucionarà el cicle econòmic i, per tant, com evolucionaran els resultats empresarials a futur (...) exigirà una major rendibilitat esperada d’aquesta inversió, la qual cosa significa un preu més baix”, una cosa que no compleix les expectatives de les companyies que es plantegen començar a cotitzar, assenyala Natalia Aguirre, directora d’anàlisi i estratègia de Renta 4.

A això se suma la política monetària implantada pel Banc Central Europeu per combatre la desacceleració de l’economia als països de l’eurozona, mantenint els tipus d’interès a nivells molt baixos i reprenent el seu programa de compres de deute públic i bons corporatius.

“La política del BCE d’inundar la Unió Europea amb liquiditat i accés a finançament molt barat ha estat un dels grans justificants de l’absència de sortides a borsa”, explica Victoria Torre, analista de Self Bank. “Si trobes el finançament que necessites per altres mitjans més barats com el deute, no ajuda que les empreses decideixin saltar al parquet”, agrega.

Així mateix, la liquiditat que hi ha al mercat també anima a invertir als fons de capital risc, indica Torre.

“Moltes empreses han preferit vendre les seues empreses a aquests fons en comptes de buscar la sortida a borsa davant del major preu ofert per aquests”, argumenta.

Tan sols una companyia, Grenergy Renovables, s’ha estrenat al mercat continu espanyol aquest any, davant de les cinc que ho van fer el 2018.

tracking