SEGRE

LEGISLACIÓ JUBILACIÓ

Escrivá pretén elevar l'edat real de jubilació i atansar-la a la legal

El ministre afirma que el problema de finançament de les pensions és “manejable” || Diu que la migració és una “oportunitat” per garantir la sostenibilitat

José Luis Escrivá, ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ahir, a París.

José Luis Escrivá, ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, ahir, a París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Incrementar l’edat real de jubilació per equiparar-la amb la legal. Aquest és el camí assenyalat ahir pel ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, per consolidar la sostenibilitat del sistema públic de pensions. En una compareixença a París al finalitzar una reunió ministerial de l’OCDE sobre migracions, va indicar que l’edat de jubilació establerta per la reforma socialista del 2011 “és un punt de partida perfecte i no s’ha de tocar”. Així, va apostar per deixar l’edat legal en els seixanta-set anys i introduir retocs en la normativa perquè la real se li aproximi, ja que actualment se situa en l’entorn dels seixanta-quatre anys.

El ministre remet al Pacte de Toledo per abordar la reforma del finançament de les pensions públiques

Amb tot, Escrivá es va comprometre que els pensionistes mantinguin el poder adquisitiu “per sempre”. En aquest sentit, va qualificar d’“error” el factor de sostenibilitat de les pensions introduït pel Govern de Mariano Rajoy l’any 2013 i es va felicitar per haver deixat en suspens la seua aplicació. Així mateix, va assegurar que a mitjà termini “és manejable” el problema de finançament del sistema públic de pensions. “No s’ha de generar preocupació”, va subratllar, alhora que va assenyalar el Pacte de Toledo com l’espai idoni per buscar solucions en aquest sentit.

D’altra banda, Escrivá va defensar que l’arribada de migrants és una “oportunitat” per garantir la “sostenibilitat” de les pensions. “La immigració no és només un problema humanitari, sinó que és una oportunitat per al nostre creixement i per a la sostenibilitat del sistema de pensions”, va destacar el ministre socialista, que va posar èmfasi en el fet que el fenomen migratori és global i que cap estat pot abordar-lo de manera aïllada. D’aquesta manera, Escrivá va advertir que “tots els estats europeus necessitaran la migració” perquè “contribueix al desenvolupament i al benestar de les societats i ajuda a superar els desafiaments que pesen sobre Europa, com és el repte demogràfic derivat de l’envelliment de la població”.

A data d’1 de desembre, Lleida comptava amb 61.396 jubilats, amb una paga mensual mitjana de 995,08 euros. El total de pensionistes ascendia a 99.840, amb un ingrés mitjà de 876,27 euros al mes, segons les dades del Govern central.

tracking