SEGRE

EMPRESES OPERACIONS SOCIETÀRIES

Leds-C4 de Torà compra l'empresa d'il·luminació Bover de Barcelona

El grup lleidatà ha assolit una facturació de 76 milions, després de créixer a un ritme del 10% en els últims quatre exercicis || Les exportacions suposen el 75%

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Leds-C4 a Torà.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Leds-C4 a Torà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Leds C4, de Torà, ha adquirit l’empresa barcelonina Bover i es consolida com a grup europeu líder en el sector de la il·luminació, segons va informar ahir. El director general de Leds-C4, Raimon Pongiluppi, va apuntar que aquesta compra suposa “reforçar la presència en alguns mercats d’exportació i ampliar les propostes d’il·luminació decorativa contemporània. A més, ens ofereix la possibilitat d’accedir a un nou target de client”.

Bover és una empresa d’il·luminació decorativa amb una facturació de 6 milions d’euros anuals. Va ser fundada per Joana Bover el 1996 i des d’aleshores la dissenyadora ha estat sempre vinculada al projecte. Actualment, Bover compta amb una planta productiva a Cardedeu, on fabrica el 80% de les seues lluminàries, una filial a Atlanta (EUA), amb una quota d’exportació del 70% i amb presència en més de cinquanta països. En l’actualitat, Bover té una plantilla de quaranta treballadors.

El grup lleidatà d’il·luminació ha invertit deu milions d’euros en els últims tres anys

La integració de Bover se suma als últims moviments estratègics de Leds-C4 per consolidar la seua presència al sector, com són l’adquisició el 2018 d’una empresa a Sud-àfrica i d’una altra d’il·luminació urbana Carandini, reconeguda per la seua innovació en solucions d’il·luminació de vies públiques i instal·lacions industrials a Europa, Amèrica i Àfrica.

La companyia de Torà ha assolit una facturació de fins a 76 milions, dels quals el 75% prové de mercats d’exportació, amb un creixement sostingut del 10% en els últims quatre exercicis. Compta amb oficines a Barcelona i Madrid a banda de centres de disseny, producció i logística de 45.000 metres quadrats a Torà, en els quals ha invertit més de 10 milions en els últims tres anys. El 2019 va expandir les operacions internacionals amb noves filials a Alemanya, el Regne Unit i Colòmbia, que s’uneixen a les que la companyia ja tenia als Emirats Àrabs, Polònia, Sud-àfrica, Hong Kong, Xina i Singapur.

La companyia explica que realitza projectes integrals i innovadors i compten amb un equip de més de quatre-cents professionals.

A part de produir il·luminació tècnica i decorativa d’interior i exterior, es defineix com a especialista en solucions de control i connectivitat i ha entrat amb força en l’IoT (internet de les coses). Aposta per la investigació i desenvolupament, amb una inversió recurrent del 3% de la seua xifra de negoci.

tracking