SEGRE

EMPRESA AGRICULTURA

Una firma francesa aixecarà un molí d'oli a la seua finca de Juncosa

Tindrà capacitat per moldre entre 35.000 i 40.000 quilos d’olives al dia || Cuadrat Valley espera poder tenir-lo en marxa la campanya 2023-2024

Cultiu intensiu a la finca de Cuadrat Valley, al terme de Juncosa, on s’ubicarà el molí.

Cultiu intensiu a la finca de Cuadrat Valley, al terme de Juncosa, on s’ubicarà el molí.CUADRAT VALLEY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa francesa Cuadrat Valley ha iniciat els tràmits per construir un nou molí d’oli en una finca de 80 hectàrees que té entre les partides dels Sarraïns i la Vall d’Aufaig, al terme de Juncosa. Tal com va explicar a SEGRE Josep Maria Alventosa, gerent d’aquesta firma gal·la les arrels de la qual es troben a les Garrigues, la previsió és que el molí entri en funcionament de cara a la campanya 2023-2024, encara que dependrà dels tempos que marquin els processos administratius.

“El projecte encara es troba en una fase embrionària”, va assenyalar Alventosa, que a més va indicar que, quan estigui en marxa, el molí podrà moldre entre 35.000 i 40.000 quilos d’olives al dia per a producció d’oli verge extra, qualitat prèmium i, en un futur, ecològic.

Cuadrat Valley aspira a produir fins a 12.000 quilos d’olives per hectàrea a la seua finca de Juncosa

El paratge pertany a Juncosa, encara que és molt més a prop del centre urbà de l’Albagés, localitat de la qual és originària la família dels propietaris de Cuadrat Valley. Una branca va emigrar a França i la resta es va quedar a Ponent, on novament convergeixen per afrontar aquest projecte.

De les 80 hectàrees de superfície total de finca, 20 són de bosc, que l’empresa respectarà en la seua totalitat. Les 60 hectàrees restants estan dedicades al cultiu de l’oliva, varietat arbequina, amb sistema de reg per degoteig. D’aquestes, un 80 per cent s’exploten de forma intensiva i la resta, un 15 per cent, amb sistema de cultiu tradicional. A més, unes tres hectàrees es dediquen al cultiu de trufes amb sistema de reg per microaspersió. Segons Alventosa, l’objectiu de Cuadrat Valley és aconseguir, a llarg termini, una producció de 10.000-12.000 quilos d’olives per hectàrea, i destinar, enterament, tota la seua producció oleícola a l’exportació.

A més, el projecte es conjuga amb la dinamització del territori a través d’una iniciativa oleoturística que consisteix en la rehabilitació dels edificis d’arquitectura popular ja existents a la finca, com masies, cabanes de volta, aljubs o espones per dedicar-los a l’activitat turística. S’hi podran es podran allotjar, a més, els visitants. En aquest sentit, Alventosa va subratllar que Cuadrat Valley ha adequat els accessos a l’explotació. Completant el projecte oleoturístic, l’empresa francesa té prevista la posada en funcionament d’un allotjament rural al centre de l’Albagés, per a grups més nombrosos.

tracking