SEGRE

RAMADERIA MEDI AMBIENT

El sector porcí ha reduït un trenta per cent l'ús d'aigua per quilo de carn que produeix

Segons un informe de la interprofessional Interporc, entre altres paràmetres, com la baixada d’un 47% de les emissions d’amoníac || Dins del seu pla de treball per disminuir l’impacte ambiental

Imatge d’arxiu d’una granja de porcí de la comarca del Segrià.

Imatge d’arxiu d’una granja de porcí de la comarca del Segrià.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comitè de Sostenibilitat de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), creat el 2018, ha fet un primer balanç del treball del sector porcí en matèria mediambiental i ja ultima un pla per redoblar els esforços i continuar avançant en la reducció de l’impacte mediambiental de l’activitat porcina.

En aquest sentit, el director d’Interporc, Alberto Herranz, ha detallat alguns d’aquests avenços, “com la disminució en un 30% de l’ús d’aigua per quilo de carn produït o la reducció dels Gasos amb Efecte d’Hivernacle (GEI), fins a un 47% les emissions d’amoníac per quilo de carn produït, un 38% les emissions d’òxid nitrós i un 14% les emissions GEI per la gestió de fems”.

El sector productor també ha disminuït les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle

El Comitè, format per professionals experts en la matèria, té com a objectiu principal fer un pas més en el compromís del sector porcí amb el medi ambient i reforçar les seues accions en la lluita contra el canvi climàtic.

Des de la interprofessional porten a terme una extensa consulta directa entre totes les baules de la cadena sectorial, per identificar el grau de desenvolupament dels models de Gestió i Informació Mediambiental implantats en el sector, així com les necessitats d’incorporar millores en els esmentats models.

La Interprofessional forma part de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de les Nacions Unides per a la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Compta amb projectes per reduir l’empremta de carboni, els Gasos amb Efecte d’Hivernacle i l’empremta hídrica, així com millorar la gestió de purins i impulsar les energies renovables.

Les exportacions mantenen elevades les cotitzacions La cotització de la carn de porc a la llotja de Mercolleida va tancar l’any passat amb la xifra més alta en aquestes dates almenys dels últims 20 anys a causa, sobretot, de l’auge imparable de les exportacions cap a països asiàtics, en especial la Xina, afectats per una epidèmia de pesta porcina africana (PPA) des de l’estiu de l’any 2018. La Xina continua sent la primera destinació, amb un 46 per cent del global exportat des dels països de la Unió Europea i un augment del 55 per cent respecte al mateix període de l’any anterior; el Japó (10,9 per cent) i Corea del Sud (6,2 per cent). Altres països on s’observen importants augments són el Vietnam, amb un augment del 28 per cent, i Austràlia, del 24 per cent.

tracking