SEGRE

El preu de l'electricitat despunta gairebé un 22% al gener

Comptadors de la llum.

Comptadors de la llum.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà del mercat elèctric diari espanyol s’ha situat en els 41,1 euros per megawatt hora (MWh) aquest mes de gener, el que suposa un increment del 21,6% respecte al mes de desembre passat, segons dades de l’Associació d’Empreses de Gran Consum d’Energia (AEGE). Aquest nivell de preus registrat el primer mes de 2020 a Espanya és un 17,3% superior al d’Alemanya i un 8,1% per sobre del de França, segons l’associació de grans consumidors elèctrics.

No obstant això, aquest mes de gener, en el qual s’ha tornat a despuntar per sobre dels 40 euros per MWh, comparat amb el preu mitjà registrat al mercat a l’engròs elèctric fa un any, és un 33,7% inferior.

Referent als preus a futur, considerant l’evolució del mercat diari fins la data i les cotitzacions fins final d’any, el preu mitjà del mercat elèctric espanyol per al 2020 se situa en els 42,8 euros per MWh, un preu 10,2% menor que el del 2019, un 15,6% més car que el del mercat alemany i un 10,5% més car que el del mercat francès.

Mentrestant, la cotització del futur per al 2021 del mercat elèctric espanyol se situa en els 46 euros per MWh, un 5,1% més barat que fa un mes, i un 9,2% superior a la cotització del mercat alemany, que és de 42,14 euros per MWh.

tracking