SEGRE

EMPRESA DISTINCIONS

El premi Pime 2019 de Lleida reconeix la llarga trajectòria d'èxit de Torrons Vicens

La firma torronera d’Agramunt, fundada al segle XVIII, s’emporta el guardó després de dos dècades creixent sota la batuta d’Ángel Velasco || L’atorguen la Cambra de Comerç de Lleida i el Banc Santander

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Torrons Vicens va ser distingida ahir amb el premi Pime 2019 de Lleida, que atorguen la Cambra de Comerç de Lleida i el Banc Santander, amb la col·laboració del Grup SEGRE. En un acte que va tenir lloc a la Smart Red que l’esmentada entitat bancària té a l’avinguda Francesc Macià de la capital del Segrià, la firma d’Agramunt es va imposar a les altres setze empreses que també optaven al reconeixement. El jurat va reconèixer la trajectòria de Torrons Vicens, que va nàixer al segle XVIII, així com el seu creixement sostingut al llarg dels últims vint anys sota la direcció d’Ángel Velasco. Tal com va assegurar el mateix Velasco, propietari de la companyia, visiblement emocionat després de rebre el guardó, “si creixem és gràcies al nostre equip humà, som com una família”. Així mateix, va subratllar que han aconseguit desestacionalitzar el torró i passar d’una empresa en la qual quedaven una desena de persones fa vint anys a comptar amb una plantilla de 350 empleats, que es reforça amb 200 més en les èpoques de més feina. Velasco també va indicar que la facturació augmenta de forma sostinguda en l’entorn del 20% al 25% cada any i va destacar que porten el nom de Torró d’Agramunt arreu del món. I és que Velasco va començar en l’ofici des de baix. Amb 14 anys va entrar com a aprenent en una pastisseria del passeig de Gràcia de Barcelona, després es va instal·lar pel seu compte a Sant Boi de Llobregat i va anar creixent fins que, l’any 2000, va desembarcar a Agramunt. “Amb esforç i il·lusió, pots aconseguir el que vulguis”, va sentenciar.

A banda de Torrons Vicens, també es van atorgar quatre accèssits. El de digitalització i innovació a Grup Laumont, empresa dedicada al comerç de bolets i tòfones, pel desenvolupament d’una plataforma de comerç electrònic i per la innovació als seus productes. El d’internacionalització va anar a parar a Payper, per la xarxa mundial de distribució que ha teixit en els últims 40 anys. I és que el 60% de la seua plantilla es dedica a viatjar pel món. L’accèssit de formació i ocupació el va obtenir Tallers Antoni Miquel, per la seua implicació en la promoció de la formació professional a través de convenis amb centres de Lleida, Mollerussa i la Seu d’Urgell. Finalment, Torrons i Mel Alemany va guanyar l’accèssit a empresa socialment responsable per la seua implicació i arrelament al Montsec. “Estem contents de seguir en aquest territori difícil, com el primer dia”, va dir Miquel Alemany.

Fotografia de família dels guardonats amb els representants de l’organització del premi Pime.

Fotografia de família dels guardonats amb els representants de l’organització del premi Pime.MAITE MONNÉ

tracking