SEGRE

COMERÇ BALANÇ

Les exportacions lleidatanes pugen fins als 146 milions

Al gener, un 8,2% més que l’any passat, per la venda de béns de consum || El saldo comercial de Lleida és de 57,2 milions

Imatge d’arxiu del Polígon Industrial del Camí dels Frares.

Imatge d’arxiu del Polígon Industrial del Camí dels Frares.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Lleida va exportar al gener productes per valor de 145,9 milions d’euros, segons el balanç publicat ahir pel ministre d’Indústria, Comerç i Turisme. En comparació amb el mateix mes del 2019, el valor de les exportacions de la demarcació va repuntar un 8,2%. Per sectors, el gruix dels ingressos per vendes a l’exterior es va concentrar en l’agroalimentació, que va representar el 57,7% del volum, amb 84,4 milions d’euros. Aquest import supera en un 6% el registrat el gener de l’any passat. Tanmateix, va ser el sector de les manufactures de consum el que va experimentar un creixement més granal gener pel que fa al valor de les exportacions. Amb un negoci exportador d’11,8 milions d’euros el primer mes d’aquest any, va millorar en un 23,2% els registres del 2019.

En paral·lel, les importacions de Lleida van créixer a un ritme més gran que les exportacions. I és que van augmentar un 15,9% en comparació al gener de l’any passat, assolint un volum de 88,7 milions d’euros. Així les coses, el saldo comercial de les comarques de Ponent, Pirineu i Aran va retrocedir un 1,9%, fins als 57,2 milions d’euros.

L’agroalimentació i les manufactures de consum, motors de l’exportació a Lleida durant el gener

Mentrestant, en el conjunt de Catalunya, el valor de les exportacions va escalar fins als 5.873, 3 milions d’euros al gener, un 2,9% més que en el mateix mes del 2019 i un 25,4% del total estatal. Al contrari, i a diferència del que va succeir a Lleida, el negoci de les importacions a Catalunya va retrocedir al gener un 2,7%, fins als 7.524,6 milions d’euros. D’aquesta forma, el saldo comercial català va augmentar un 18,4%, tot i que segueix en negatiu, en els 1.651,3 milions, a causa fonamentalment del pes de la província de Barcelona en l’estadística.

En el conjunt de l’Estat es va exportar al gener per un valor total de 23.142,6 milions d’euros, un 2,7 per cent més que el gener de l’any anterior. Les importacions, per la seua part, van caure fins als 26.649,9 milions, un 1,3% menys. La balança comercial espanyola va tancar en negatiu, en 3.507,5 milions.

tracking