SEGRE

ESNOTICIA

Quatre de cada cinc autònoms i pimes ja comencen a notar la crisi

A Lleida, i la meitat del sector ha presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació o sospesa fer-ho || El 65% de les firmes ha tancat centres de treball

Les terrasses, sense activitat a les places. Tots els bars han hagut de tancar portes.

Les terrasses, sense activitat a les places. Tots els bars han hagut de tancar portes.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 78% de les pimes i els autònoms de Lleida valora la situació econòmica general derivada del coronavirus com a dolenta o molt dolenta. Són dades d’un informe que Pimec ha elaborat sobre els resultats d’una enquesta efectuada entre divendres i dilluns. Reflecteix que prop d’un 83 per cent de les micro, petites i mitjanes empreses i del col·lectiu d’autònoms lleidatans està patint algun tipus d’afectació negativa derivada de la pandèmia i que un 52,6 per cent de les empreses ha fet o té previst fer un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Un 87,28% dels enquestats està registrant reducció en vendes i anul·lació de reserves. A més, un 52,02% una ruptura en la provisió de materials i components, sobretot dels interiors, i un 39,3% diu que està a punt d’acabar amb els estocs, un 78,03% de les pimes i els autònoms apunta que està experimentant tensions de tresoreria i un 29% de les pimes i els autònoms té un repunt de baixes laborals.

Reclamen mesures al Govern per evitar acomiadaments, fins i tot prohibint-los

D’altra banda, un 43,35% de les pimes i els autònoms ha implementat mesures de teletreball i un 47,4% apunta que ha modificat els torns de treball o de vacances.

L’informe també recopila que un 64,74 per cent de les pimes i els autònoms afirma que ha tancat algun establiment, un 58,3 per cent de les pimes i els autònoms pensa acollir-se a línies de finançament addicional extraordinàries (ICO, ICF...), i un 60,12 per cent dels autònoms preveu fer el mateix amb les mesures específiques dirigides a aquest col·lectiu, segons l’informe de la patronal.

L’escalada d’ERTO ja afecta gairebé 16.400 lleidatans

L’escalada d’expedients de regulació temporal d’ocupació a Lleida no sembla que hagi d’aturar-se. La conselleria de Treball tenia ahir comptabilitzats un total de 2.922 expedients, davant els 2.304 de dimecres. En total són 16.365, xifra que representa 3.114 més en tot just una jornada. En el conjunt de Catalunya són 51.340 ERTO que afecten 407.278 persones. Les conselleries dels diferents territoris acumulen 160.657 casos, amb 1,15 milions de persones que passaran a engrossir les llistes de l’atur a Espanya.

tracking