SEGRE

ESNOTICIA

Primeres pujades generalitzades de preus de la cistella de la compra

L’organització de consumidors OCU apunta que són moderades i no afecten tots els supermercats || Detecta finalització d’ofertes i falta de marques blanques

Presa de temperatura.

Presa de temperatura.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat les primeres pujades generalitzes dels preus d’alguns articles als supermercats, encara que de forma “moderada” i que no afecten tots els establiments. En concret, segons la tercera onada del control de preus de la cistella de la compra que ha portat a terme l’organització, es tracta de les taronges, que s’han encarit a tots els supermercats pel final de temporada i l’acabament de les promocions, i la llet.

Com a conseqüència de la Setmana Santa, s’ha detectat que ha augmentat el nivell d’absències en productes econòmics de marques blanques en molts casos, que provoca que el consumidor hagi de recórrer a productes d’una altra marca, però més cars, cosa que força les famílies a incrementar les despeses. Per cadenes, l’informe de l’OCU assenyala que han augmentat les absències a Dia i Carrefour. Al Corte Inglés també han augmentat en algunes ciutats com Madrid, i, a Mercadona, el nivell d’absències és baix.

El confinament porta a rècords històrics en tiquet mitjà i la quota de vendes per internet

En general, els productes que més falten continuen sent la farina, el paper higiènic, el sabó de mans i alguns llegums. Respecte als terminis d’entrega, es mantenen els retards que oscil·len entre l’endemà o dos dies, en el millor dels casos, i la setmana, depenent de la ciutat i la cadena en el cas de les vendes que es fan en línia.

En aquest context, els supermercats regionals i de proximitat, al costat de Grup Dia i Eroski, han cedit terreny per primera vegada des de l’inici del confinament en la tercera setmana d’aplicació de la mesura decretada pel Govern cent, davant el repunt de Mercadona, segons les dades de la consultora Kantar.

Així mateix, les compres online de gran consum van arribar al seu màxim històric la tercera setmana de confinament, del 30 de març al 5 d’abril, respecte a abans de la declaració de l’estat d’alarma. El confinament porta a rècords històrics en tiquet mitjà amb 24 euros.

Carrefour mesura la temperatura dels empleats Carrefour ha començat a mesurar la temperatura amb termòmetres infrarojos als treballadors als seus centres abans de l’inici de la jornada, com una nova mesura de seguretat i salut durant la crisi sanitària del coronavirus, segons va informar ahir. Aquesta iniciativa se suma a les que ja aplica dins del pla de mesures de protecció i que té com a objectiu fomentar la seguretat dels empleats i crear centres de compra segurs. Carrefour, entre altres mesures, controla l’aforament i les distàncies mínimes de seguretat.

tracking