SEGRE

ESNOTICIA

Tallers al ralentí i protegits

Desinfecten tots els vehicles tant abans com després de les reparacions i algunes empreses ja prenen la temperatura a empleats i clients || La seua activitat es limita per ara als casos urgents i esperen tornar al volum de feina habitual en les properes setmanes

Un treballador d’un taller desinfecta un vehicle, una mesura que han de prendre tant quan entra com abans de sortir del taller.

Un treballador d’un taller desinfecta un vehicle, una mesura que han de prendre tant quan entra com abans de sortir del taller.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tallers de cotxes són un dels serveis essencials que podien romandre oberts fins i tot durant els dies del confinament més sever. No obstant, reconeixen que amb prou feines han tingut activitat “més enllà d’alguna urgència” i esperen que al llarg de les properes setmanes tornin a tenir feina. Per aquesta raó, des del gremi de tallers de Lleida aconsellen als seus associats que prenguin mesures preventives per evitar contagis.

“Desinfectar el cotxe abans i després de la reparació és molt important, tant per al treballador com el client”, assenyala Estanis Grau, president del gremi. Per això utilitzen gels desinfectants que passen pel volant, canvi de marxes, portes i tot el que sigui susceptible de ser tocat, alhora que cobreixen tant els seients com el volant. D’altra banda, prenen la temperatura a tots els treballadors i clients i, si se supera els 37,5 graus, no poden entrar al taller.

“Amb arrancar el cotxe una vegada a la setmana n’hi hauria d’haver prou per comprovar si està bé”

“Tots els tallers de Lleida desinfecten els vehicles, mentre que fa una setmana que prenem la temperatura, de forma totalment anònima”, assenyala Grau.

Un altre gerent d’un taller de la capital assegura que, a part de desinfectar els vehicles i que treballadors i clients utilitzin màscara i guants, “obliguem els empleats a desinfectar-se les mans diverses vegades al dia, més val ser previnguts”.

D’altra banda, el confinament ha provocat que, tret de per qüestions laborals o d’emergència, tot just utilitzem el cotxe. Arran d’aquesta situació, alguns tallers han enviat una sèrie de consells als seus clients perquè verifiquin que tot funciona com cal.

Alguns són arrancar el cotxe una vegada a la setmana; encendre durant uns minuts la calefacció o l’aire condicionat al màxim; netejar de tant en tant tant l’interior com l’exterior del cotxe i revisar la pressió dels pneumàtics.

“Totes aquestes mesures estan bé, però l’únic que recomano jo és arrancar el cotxe una vegada a la setmana per veure que tot és correcte”, assegura Grau, encara que “tenir el cotxe aturat menys de dos o tres mesos no hauria de comportar cap tipus de problema en el seu funcionament intern si abans estava en bones condicions”. Paral·lelament, confia que amb la tornada a l’activitat comencin a tornar els encàrrecs i les reparacions.

“El ritme de treball ha baixat bastant i només vénen clients per solucionar avaries que no es podien ajornar. Esperàvem que la setmana passada tornés l’activitat, però de moment res, estem bastant desanimats”, conclou Grau.

Un treballador d’un taller desinfecta un vehicle, una mesura que han de prendre tant quan entra com abans de sortir del taller.

Un treballador d’un taller desinfecta un vehicle, una mesura que han de prendre tant quan entra com abans de sortir del taller.MAITE MONNÉ

tracking