SEGRE

FINANCES RESULTATS

La gran banca sacrifica els beneficis per protegir-se

Els guanys de CaixaBank cauen un 83% i de Banc Sabadell, un 63%, per les provisions || BBVA perd gairebé 1.800 milions

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El benefici conjunt de les principals entitats financeres espanyoles grans –Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell i Bankinter– va tenir un saldo negatiu en el primer trimestre de l’any de 1.053 milions d’euros, després de dotar prop de 3.800 milions a provisions per la pandèmia de Covid-19.

Així, CaixaBank va obtenir en el primer trimestre d’aquest 2020 un benefici atribuït de 90 milions d’euros, un 83,2% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior, després de realitzar una provisió extraordinària de 400 milions per l’afectació que podria tenir el Covid-19 en els resultats futurs.

CaixaBank creu que l’impacte de la crisi ha canviat radicalment l’entorn econòmic

L’entitat no preveu entrar en pèrdues aquest exercici 2020 com a conseqüència de l’impacte del coronavirus, si bé sí que estima una caiguda dels seus resultats, segons va explicar el conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar. Amb tot, creu que l’impacte de la crisi del coronavirus ha canviat radicalment l’entorn econòmic i va donar “per perduts” els dos propers anys.

Per la seua part, el BBVA va perdre 1.792 milions d’euros entre gener i març després de l’anticipació de sanejaments de 1.433 milions d’euros per la crisi del coronavirus i l’impacte de l’ajustament del fons de comerç als EUA per import de 2.084 milions d’euros.

Mentrestant, Banc Sabadell va tancar el primer trimestre amb un benefici net atribuït de 94 milions d’euros, un 63,7% menys respecte al mateix període del 2019, després d’unes dotacions extraordinàries de 213 milions d’euros per possibles deterioraments associats a la crisi del Covid-19, mentre que sense tenir en compte aquest efecte el benefici ascendiria a 245 milions, un 5,1% menys.

“Parlem de salvar l’economia. Ens suposarà, estic segur, algunes pèrdues. Hem d’acceptar que perdrem diners, però és el que hem de fer pels nostres clients i la societat”, va asseverar.

Gortázar: “Els crèdits ICO no són un negoci per a la banca” El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va assegurar que els crèdits amb avals de l’ICO impulsats des del Govern de l’Estat espanyol per tal de mitigar els efectes econòmics del coronavirus “no són un negoci per a la banca”. “És una ajuda per a la societat que hem de fer. No volem que les entitats facin fallida i els estem ajudant”, va dir Gortázar.

tracking