SEGRE

“Ajudem els clients a fer els primers passos en la gestió 'online' de les seues finances”

De cara a aquells clients que accedeixen per primera vegada a la banca ‘online’, BBVA ha afegit un apartat en la seua aplicació, ‘Sácale partido a tu app’, en què inclou gestions molt habituals com enviar diners per transferència, efectiu mòbil o Bizum, pagar rebuts o modificar el límit de les targetes, entre d’altres

Javier García Cascajero, Program Manager de Banca Mòbil de BBVA.

“Ajudem els clients a fer els primers passos en la gestió 'online' de les seues finances”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 63 per cent dels clients de BBVA a Espanya utilitzen habitualment canals digitals per operar amb el banc. Tanmateix, alguns d’ells estan accedint per primera vegada a la banca online, a causa de les recomanacions derivades de la crisi sanitària.

Ha pensat BBVA en aquells clients que no estan habituats a gestionar les seues finances en línia?

Sí. Des del primer moment hem recomanat als nostres clients operar a través de l’app o el web, on es pot realitzar la pràctica totalitat de l’operativa bancària. Per això, des dels primers dies de l’estat d’alarma, hem contactat activament amb aquells clients que no estan habituats a aquesta operatòria digital, per ajudar-los a fer els seus primers passos en la gestió online de les seues finances i indicar-los en la manera en què han d’operar.

Com poden aprendre els nous usuaris?

Per a ells s’ha afegit un apartat destacat a l’app de BBVA, sota el nom Sácale partido a tu app. S’hi han inclòs quatre blocs de gestions molt habituals: Envia diners a qui estimes; Agilitza les teues gestions; Paga rebuts siguis on siguis i Tot això i molt més, en què s’inclouen gestions variades però que són molt rellevants.

En tan sols una setmana, 265.000 usuaris han realitzat les seues gestions a través d’aquest punt d’accés. A més també tenim assistència en tota l’app, que ajuda el client a navegar i a entendre-la.

Tenen detectades quines són les operacions més habituals?

Les trameses de diners i la consulta de la correspondència virtual es converteixen en dos de les funcions més utilitzades per aquells que accedeixen a Sácale partido a tu app. Quan trien tramesa de diners, tenen diverses opcions: transferència, efectiu mòbil (qualsevol usuari pot enviar diners a una altra persona, que podrà retirar-los amb una clau a qualsevol caixer de BBVA a Espanya) i Bizum, una eina per realitzar transaccions instantànies amb només conèixer el mòbil del destinatari o per pagar en comerços online.

També ha despertat interès l’accés a la correspondència virtual, on el client té a disposició tots els seus documents bancaris dels últims cinc anys.

Quines altres opcions estan demanant els clients aquests dies?

Aquest nou apartat de l’app també ofereix un accés directe a la gestió dels rebuts, una altra de les operatives que registren un ús més gran.

Amb l’app de BBVA es pot gestionar el pagament de rebuts no domiciliats, portar a BBVA els rebuts i ingressos i consultar tota la informació relativa als deutes i rebuts.

També s’indiquen quines oficines estan obertes, els caixers més pròxims i la forma com arribar-hi.

En aquests dies s’aconsella l’ús de targeta en comptes d’efectiu per minimitzar el contacte físic. El control de les targetes es pot portar també des de l’app?

En efecte. Una de les qüestions que valoren més positivament els clients de BBVA és el fet de poder tenir les seues targetes sota el seu control. En aquest sentit, l’apartat Sácale partido a tu app també ofereix un accés directe per agilitzar qüestions bàsiques com modificar el límit de les targetes, poder apagar-les i encendre-les o consultar el PIN.

A més a més, l’app ofereix als clients un accés directe cap al servei d’agregació, de forma que es poden connectar els comptes que el client tingui en altres bancs per, d’un sol cop d’ull, consultar la informació de l’estat dels productes contractats.

tracking