SEGRE

Aquestes són les motocicletes amb més risc de robatori

Segons dades del comparador d’assegurances Acierto.com

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Honda SH 125 (coneguda com a Honda Scoopy) és la motocicleta amb més risc de robatori, mentre que Barcelona és la ciutat més afectada per aquest tipus de delictes, segons dades del comparador d’assegurances Acierto.com. Netejar la pols i els fulls que hagin caigut a sobre de la moto, comprovar que no tingui un aspecte descurat, revisar la pressió de les rodes, així com estacionar-la en llocs transitats (dins de les limitacions actuals) són algunes de les recomanacions per evitar el robatori d’aquest tipus de vehicle durant el confinament. Lligar la moto a un element fix és altre dels consells per evitar que una banda de lladres l’aixequin i la introdueixin en una furgoneta o camió per sostreure les seues peces.

"Si la nostra moto té aspecte d’estar a punt, els lladres creuran que la utilitzem amb freqüència", ha assenyalat Acierto.com, que ha afegit que no és recomanable deixar la documentació del model al seu interior, ja que en cas de robatori serà necessària per realitzar la denúncia.

Segons dades del comparador d’assegurances, les motos amb més risc de ser robades coincideixen amb els models més venuts, situant-se als primers llocs d’aquesta llista la Honda SH 125, la Yamaha T-Max i la Kawasaki Z800.

Per la seua part, la ciutat més afectada per aquests incidents és Barcelona, amb 9 de cada 10 casos que succeeixen a Espanya, seguida de Madrid, Alacant, Sevilla i Màlaga. "No obstant això, no podem perdre de vista el gran nombre de motos que hi ha a Catalunya, que dobla a Madrid, la segona en la llista", ha indicat Acierto.com.

En aquest sentit, ha destacat la gran utilitat que pot tenir una assegurança amb cobertura antirobatori del vehicle, ja que en cas que la moto sigui sostreta, l’assegurat podria rebre fins el 100% del seu valor, en alguns casos.

tracking