SEGRE

ESNOTICIA

La Paeria presenta un portal web per localitzar els comerços locals oberts

Es denomina Compra a Lleida i ja se n’han adherit 175

El cartell de la plataforma Compra a Lleida.

El cartell de la plataforma Compra a Lleida.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va presentar ahir la plataforma digital Compra a Lleida, que ofereix als ciutadans informació sobre els comerços de proximitat i serveis essencials permesos durant l’estat d’alarma. Es pot consultar a la pàgina web https://comercmercatsconsum.paeria.cat/compra-a-lleida i de moment conté informació sobre un total de 175 establiments.

Des de qualsevol dispositiu electrònic es pot accedir a un servei de geolocalització que permet consultar la relació de comerços i serveis que es troben oberts al seu entorn immediat i d’aquesta manera evitar desplaçaments innecessaris i minimitzar el risc de contagi de Covid-19.

A més, té l’objectiu de donar visibilitat als establiments i productors que estan actius i ajudar a promocionar els serveis que ofereixen als clients, especialment les compres en línia amb servei a domicili o comandes per telèfon.

Els establiments que vulguin participar en aquesta iniciativa han d’omplir el formulari que figura a la pàgina web. El portal inclou un mapa amb la ubicació del comerç i les dades de contacte, així com informació sobre els productes que ofereix, si disposa de servei a domicili i les formes de pagament que accepta.

La regidora de Comerç, Consum i Mercats, Marta Gispert, va destacar que aquest instrument permetrà localitzar els establiments locals i facilitarà als lleidatans la compra en aquestes botigues.

Va subratllar que el portal està pensat com una solució per a les circumstàncies actuals i va afegir que “també és un impuls a la digitalització dels comerços i productors que no tenen presència a internet i que podran oferir els seus productes”.

“En la mesura que puguem, i tenint en compte les mesures decretades o recomanades per l’estat d’alarma, hem de comprar des de casa”, va indicar, i va animar els comerços a afegir-se a aquesta iniciativa.

L’ajuntament remarca en aquest sentit que els establiments que s’han adherit a la plataforma Compra a Lleida hauran de garantir les mesures de protecció i seguretat decretades en l’estat d’alarma.

La Paeria descarta mercadillos de roba per ara Lleida va recuperar dissabte passat el mercat de fruita i verdura del Barris Nord, amb mesures de seguretat, però de moment la Paeria descarta permetre mercadillos de roba com demana l’Associació de Marxants de Lleida. Aquesta entitat, i l’associació Futur, va proposar minimercats ambulants d’unes vint-i-cinc parades diversos dies en diferents zones de la ciutat. Tanmateix, l’ajuntament ahir va confirmar que “de moment, l’àrea de Mercats no preveu obrir minimercats ambulants” i va afegir que “la reobertura de la resta de parades [a més de les de fruita i verdura] s’anirà estudiant en funció de com evolucioni la situació”. Dimarts representants dels paradistes es van reunir per analitzar la possibilitat de recuperar com més aviat millor els mercadillos, ja que entre 180 i 200 famílies viuen d’aquest negoci i actualment es troben sense ingressos. En aquest sentit, la Confederació Catalana Associacions de Marxants i Asomercat també reclamen la recuperació dels mercats ambulants a Catalunya amb mesures de seguretat com l’ús de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic, així com la convenient separació dels punts de venda. Sol·liciten, a més, un pla per a la reactivació que inclogui una reducció generalitzada de les taxes dels mercats, accions de dinamització i ajuts econòmics per al sector.

El cartell de la plataforma Compra a Lleida.

El cartell de la plataforma Compra a Lleida.AJUNTAMENT DE LLEIDA

tracking