SEGRE

ESNOTICIA

Les immobiliàries reprenen l'activitat a Lleida i tanquen vendes

Asseguren que el ritme de treball s'ha disparat després del canvi de fase || Fins ara només feien gestions amb cita prèvia

Un agent immobiliari mostra un pis a un client, ahir.

Un agent immobiliari mostra un pis a un client, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’entrada de Lleida a la fase 1 de desconfinament l’activitat de molts sectors s’ha reprès, i l’immobiliari no n’és cap excepció. De fet, les agències immobiliàries estan tenint un volum de feina elevat aquests primers dies, tant que ja han fet visites a pisos i locals i fins i tot han tancat algunes vendes. Així ho assegura el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Lleida (API), Josep Maria Esteve. “Aquests dies estem treballant al màxim”, recalca. Afegeix que “fins ara fèiem teletreball i les poques visites a pisos o locals que fèiem era amb cita prèvia, però des de dilluns estem fent més de dos visites al dia i es nota que alguns clients tenien ganes de tancar acords”. No obstant, la tornada a les oficines no ha estat generalitzada, assenyala Esteve. “En el nostre cas particular ja hem tornat a la seu amb totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries, però altres agències estan tornant a l’activitat de forma més esglaonada, ja sigui treballant per torns o amb la meitat de la plantilla fent teletreball”. Les visites a pisos es fan com abans, però amb l’excepció que tant venedor com client van abillats amb mascareta i guants.

“En aquests pocs dies ja hem tancat algunes vendes, la veritat és que s’agraeix tornar a poc a poc a l’activitat i ens alleuja veure que els nostres clients encara segueixen interessant-se pel sector”, apunta Esteve.

Tot i la bona arrancada de la tornada a l’activitat, el sector preveu una baixada important de les vendes

Malgrat aquest bon inici de l’activitat després de dos mesos de confinament, el sector immobiliari assumeix que aquest any hi haurà una baixada important de les vendes respecte a exercicis anteriors. El motiu principal és que la majoria dels pisos d’obra nova que actualment estan en construcció “van paralitzar les obres per reprendre-les quan s’estabilitzi la situació i hi torni a haver demanda”, indiquen fonts del sector.

Però aquesta baixada de les vendes no afectarà els preus, almenys als habitatges d’obra nova, asseguren. No obstant, als pisos de segona mà sí que hi haurà un descens. “Si aquest any es vol vendre un pis utilitzat, el seu preu baixarà i calculem que serà d’entre un 10 i un 20 per cent menys”, calcula Esteve.

tracking