SEGRE

ESNOTICIA

Gran auge de la venda online de roba infantil i d'esport i de les piscines desmuntables

Empreses lleidatanes constaten que el confinament ha disparat la facturació a través d'aquest canal i un canvi d'hàbits dels clients || S'han ampliat les franges d'edat i els horaris de compra

Els comerciants van acordonar les parades per evitar que els clients toquessin el gènere.

Els comerciants van acordonar les parades per evitar que els clients toquessin el gènere.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La venda per internet ha estat per a la majoria de comerços lleidatans l’única manera d’aconseguir ingressos durant les setmanes més dures del confinament. Una restricció que ha durat dos mesos i en què els productes més venuts han canviat radicalment entre el març i el maig. Així ho asseguren les principals empreses de venda online de la demarcació, que afegeixen que totes les categories d’articles han tingut un augment important de vendes. “Les nostres vendes online han crescut considerablement aquests últims mesos a tots els nostres possibles catàlegs”, assenyala Jordi Querol, responsable de les botigues de roba i complements esportius Wala.

Amb l’arribada de la desescalada, les vendes online s’han mantingut, assegura Querol, però els productes més sol·licitats han canviat. “Primer es demanaven molts aparells o roba per fer esport a casa, però amb l’arribada dels permisos per sortir a fer esport el calçat per córrer i la roba esportiva s’ha disparat”. Un altre dels articles que més s’han sol·licitat aquests dies ha estat “la roba per a nen, però la no esportiva”, afegeix Querol.

Els joguets i complements per a la llar no han quedat exempts d’aquest augment de les vendes per internet i la demanda també han canviat amb el pas dels mesos. “Al principi, el que més es demanava eren jocs de taula, puzles o manualitats i ara són piscines desmuntables”, assegura el responsable del centre comercial Agustí Mestre, Jordi Mestre, que opina que aquest increment es deu al fet que “els ajuntaments i comunitats de veïns tindran complicat obrir les piscines amb tots els requisits que han fixat”. A les piscines se sumen també les casetes, tobogans i complements de jardí, afegeix Mestre. “Per sort teníem una bona infraestructura de vendes online i estàvem preparats, però està clar que la pandèmia ha avançat el consum de vendes per internet diversos anys en tot just dos mesos”, assegura Mestre.

Una opinió que comparteix el responsable de l’empresa de calçat online Zacaris, Toni Badias. “El confinament ha canviat els horaris de compra online, ja que abans el prime time era a la nit i ara és el migdia, a més que els de més de 55 anys s’han incorporat a aquesta tendència”, assegura. “Està clar que això animarà els altres comerços a apostar per la venda online, però la física se n’ha ressentit molt, ja que en el nostre cas ha baixat un 80 per cent”, conclou Badias.

Mercadillo del Camp d’Esports només d’alimentació

El mercadillo del Camp d’Esports va reobrir ahir després d’estar suspès més de dos mesos per la pandèmia del coronavirus, però només per a la venda de fruites i verdura. Els paradistes van tornar a l’activitat prenent les mesures de seguretat necessàries com portar guants i mascaretes, mantenir una distància entre parades i evitant que els clients s’atansessin i toquessin les fruites i verdures. Així mateix, l’ajuntament va recomanar que les compres es paguessin, en la mesura que fos possible, amb targeta de crèdit per evitar la transacció de diners en efectiu.

Amb la reobertura del del Camp d’Esports, els mercadillos municipals han tornat a l’activitat. El primer a fer-ho va ser el de fruites i verdures del Barris Nord el 2 de maig passat. No obstant, els paradistes de roba i complements de la llar encara no poden tornar a la feina.

tracking