SEGRE

BANCA ANÀLISI

Primer els crèdits ICO i ara moratòries de pagaments

El Banc Sabadell destaca l'acompanyament al client com clau en la seua manera de treballar || Destaca projectes d'emprenedors

Telèfon i ordinador, indispensables per a Marta Ponsarnau.

Telèfon i ordinador, indispensables per a Marta Ponsarnau.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els problemes derivats de la pandèmia i la lluita contra el Covid-19 han obligat tots els sectors a adaptar-se d’un dia per l’altre a la nova situació. En el cas de Banc Sabadell, també amb l’objectiu de donar acompanyament i servei a tots els clients “des del minut u”.

Així ho explica Marta Ponsarnau, directora de negocis de l’oficina de Tàrrega, que centra la seua activitat en els autònoms i companyies, que facturen fins al voltant d’un milió d’euros. En un primer moment, els clients que necessitaven un suport urgent van ser aquells que es veien obligats a tancar, com el comerç o l’hostaleria. Ponsarnau destaca l’ajuda immediata perquè negocis que s’havien quedat sense ingressos de la nit al dia poguessin fer front als pagaments. Però han trucat a tots els clients per conèixer les seues necessitats i poder atendre-les.

Emprenedors continuen endavant amb projectes que en molts casos ja tenien planificats

En un primer moment, la gran activitat del banc va ser la de fer front a les sol·licituds de préstecs i pòlisses amb la garantia d’un vuitanta per cent per part de l’Institut de Crèdit Oficial.

Ponsarnau explica que han atès totes les sol·licituds i confia també que totes les activitats vagin recuperant la normalitat com més aviat millor. Ara des del banc fan una “segona ronda” a empresaris que inicialment van descartar sol·licitar un ICO per conèixer si han canviat d’opinió. En molts casos, després dels préstecs estan atenent peticions d’ajornaments de pagaments, bé de diferents préstecs o d’hipoteques.

Atendre els clients ha estat possible gràcies a un treball en moltes ocasions a través del telèfon o noves tecnologies, amb firmes digitals d’operacions creditícies, però en algunes ocasions també presencials. I tot això amb la plantilla rotant en grups de teletreball i presencials a l’oficina.

Ponsarnau destaca que és gratificant donar solucions en moments especialment complicats per a molta gent, però més encara en casos d’emprenedors que aposten per iniciar nous projectes.

Per exemple, un que tenen avançat i planificat d’abans de la pandèmia de venda a domicili de productes de proximitat.

tracking