SEGRE

L'euríbor va pujar al maig el -0,081%

Se situa en nivells màxims des de finals de 2016

Una construcció de pisos en una imatge d'arxiu.

Una construcció de pisos en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’euríbor a dotze mesos, l’indicador més utilitzat a Espanya per calcular les hipoteques, va pujar al maig fins el -0,081 %, des del -0,108 % del mes anterior, i se situa en nivells màxims des de finals de 2016. El Banc d’Espanya ha confirmat aquest dilluns la dada de l’euríbor que, prenent com a referència els últims dotze mesos, ha registrat un ascens de 0,053 punts.

La dada de tancament de maig de l’euríbor és també superior al -0,134 % que va marcar fa un any, per la qual cosa les hipoteques que es revisin amb aquesta dada pujaran de mitjana uns 3,5 euros al mes o uns 43 euros anuals.

En aquest sentit, el director d’Hipoteques de iAhorro, Simone Colombelli, ha recordat que la crisi provocada pel coronavirus va canviar al març la tendència de l’euríbor. No obstant això, preveu que l’indicador continuarà fluctuant entorn de zero en els propers mesos, però sense arribar a zero o a terreny positiu en el curt o mig termini. Per trobar una taxa superior al -0,1 % cal remuntar-se a gener de 2017, quan l’indicador va registrar un -0,095 %. Des d’aleshores i fins ara, la seua dada sempre ha estat més baixa del -0,1 %.

El mes de febrer de 2016, l’euríbor va entrar per primera vegada en terreny negatiu i "ara podem estar vivint la mateixa progressió, però a la inversa", conclou Colombelli. L’indicador va assolir el -0,288 % al febrer, el -0,266 % al març, i el -0,108 % a l’abril.

tracking