SEGRE

ECONOMIA

Control horari i despeses per a l'empresa en el teletreball

Segons l'avantprojecte de llei que prepara el Govern central || La CEOE adverteix que introduir “rigidesa” pot destruir ocupació

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.EFE/ VÍCTOR LERENA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern estatal buscarà el consens amb patronal i sindicats per regular els criteris que han de regir el teletreball, com el pagament de les despeses que comporti o les hores que ha de complir l’empleat, atès que la portaveu del Govern central, María Jesús Montero, va dir que s’estan negociant esborradors.

Montero sortia així al pas de la publicació de l’avantprojecte de llei que va avançar ahir El País i que assenyala que les empreses hauran de sufragar “en la seua totalitat” el desenvolupament del teletreball que no podrà comportar despeses, directes o indirectes, per a l’empleat “relacionades amb els equips, eines i mitjans vinculats al desenvolupament de la seua activitat laboral”. El text, que no detalla les fórmules que ha d’adoptar l’empresa per fer front a aquesta despesa, especifica que el teletreballador té “de dret a la compensació total de despeses” i posa d’exemple els complements específics.

Díaz creu que s’ha optat per un “model conservador” perquè hi hagi màxim consens

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va assenyalar que es podrien utilitzar diverses fórmules, que passen per “repercutir un tant per cent en la nòmina”, per abonar “dietes” o “per fer una comprovació documental de les despeses” en què ha incorregut el treballador.

Díaz creu que s’ha optat per un “model conservador en el qual empresaris i sindicats decidiran en cada empresa com ha d’abordar-se”, però el president de la CEOE, Antonio Garamendi, va advertir per la seua part que si els criteris que s’imposen són “impossibles” moltes empreses podrien contractar fora d’Espanya. Va insistir que, si no es planteja bé la regulació del teletreball a Espanya, pot suposar la destrucció d’ocupació.

D’altra banda, el personal de la Generalitat podrà teletreballar fins a tres dies a la setmana en l’etapa de represa, segons la proposta de la conselleria de Polítiques Digitals.

Concentracions a favor d’un pacte de reconstrucció social CCOO, UGT i nombroses entitats i organitzacions dels àmbits cultural, científic, artístic i social han convocat cinquanta-cinc concentracions aquest cap de setmana per tot l’Estat per exigir a les forces polítiques, econòmiques i socials un consens per reconstruir socialment el país “sense deixar ningú enrere”. Sota el lema Sortirem. Per un Pacte per la Reconstrucció Social d’Espanya, la major part de les concentracions es desenvoluparà avui. A Lleida, la concentració es durà a terme avui a les 11 del matí a la plaça de la Pau, davant la subdelegació del Govern central.

tracking