SEGRE

Google i el Govern espanyol inicien un pla d'ajuda per a pimes en la seua digitalització

Google i el Govern espanyol inicien un pla d'ajuda per a pimes en la seua digitalització

Google i el Govern espanyol inicien un pla d'ajuda per a pimes en la seua digitalitzacióEPA/Julien de Rosa/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multinacional tecnològica Google i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme han posat en marxa un pla d’ajuda a les pimes en la seua digitalització, anomenat Impuls Digital, que inclou eines gratuïtes i formació per als treballadors, amb un enfocament específic en l’hostaleria.

Google ha anunciat aquest pla per a Espanya aquest dimecres, unes hores després que el seu director per a Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica (EMEA), Matt Brittin, hagi detallat en una conferència virtual que la companyia promourà plans de digitalització en els propers 18 mesos per ajudar a 10 milions de persones en aquest àrea geogràfica a trobar feina.

Brittin ha indicat que Google finançarà cursos de formació per a unes 100.000 persones en EMEA, amb els quals podrà obtenir-se una certificació professional.

La multinacional tecnològica acaba de llançar una eina per a pimes europees que ofereix un informe personalitzat per recomanar quines aplicacions d’intel·ligència artificial específiques utilitzar en cada negoci, amb suggeriments pràctics adaptats.

En un comunicat, l’empresa ha indicat que la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha valorat Impuls Digital com "un model per a col·laboracions futures entre el sector públic i privat" i ha destacat que "la transformació digital ajudarà a la recuperació, crearà negocis més versàtils, més forts i més ben preparats per al futur."

Tant les empreses com els professionals en actiu o a la recerca d’ocupació podran accedir amb Impuls Digital a guies, recursos, formacions i eines per treballar, aprendre i ensenyar en remot.

En aquest espai d’internet queden també integrats altres recursos d’entitats dependents del ministeri, com EOI, Enisa i CDTI, així com de l’Icex i de Fundae.

A més, Google ha habilitat eines a través de Google My Business per ajudar els negocis a donar més visibilitat als seus establiments i serveis al seu cercador d’internet i en l’aplicació geogràfica Google Maps.

L’EOI (Escola d’Organització Industrial) i Google iniciaran al setembre un programa de màrqueting digital exclusiu per a pimes del sector turisme, que es prolongarà 6 mesos i comptarà amb mentories.

La directora general d’EOI, Nieves Olivera, ha assenyalat que "el treball conjunt amb altres entitats i la unió són més necessaris que mai per aprofitar les sinergies" en la postpandèmia.

Així mateix, Google for Startups Campus Madrid llançarà al setembre Growth Academy: TravelTech, un programa intensiu per a empreses emergents amb innovació tecnològica al sector de turisme.

Brittin va explicar que la pandèmia ha accelerat el canvi tecnològic al sector laboral i que durant el confinament va augmentar el 300 % la quantitat de persones que van aprendre noves habilitats amb el seu programa de capacitació Grow with Google a Europa.

Aquest programa ha estat utilitzat des de fa 5 anys per 14 milions de persones a la regió EMEA i per 70 milions a tot el món, va explicar el director de Google per a EMEA.

A Espanya, segons les tendències de recerques de Google, el 2020 l’interès per les formacions en remot es va multiplicar per 4.

A través de la plataforma de Google Actívate l’empresa ha subministrat formacions en capacitació digital a més de 110.000 persones a Espanya en el primer semestre de 2020, el triple que en la primera meitat de 2019.

La directora general de Google Espanya i Portugal, Fuencisla Clemares, ha indicat que Impuls Digital és una iniciativa de llarg recorregut i que en els propers mesos llançaran nous recursos i col·laboracions amb el sector públic per recolzar al teixit empresarial i al turisme.

tracking