SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

Lactalis ha invertit un total de 3,3 milions a la fàbrica de Mollerussa

Per millorar la producció i reduir l'impacte ambiental, amb una rebaixa l'any passat del 8 per cent d'emissions de CO2 || Té una plantilla de 200 treballadors

Imatge d’instal·lacions de la làctia al Pla d’Urgell.

Imatge d’instal·lacions de la làctia al Pla d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Lactalis ha dut a terme una inversió de 3,3 milions d’euros per millorar la producció de la fàbrica ubicada a Mollerussa, coneguda com El Castillo i on treballen un total de 200 persones, segons va informar ahir la companyia làctia.

Un dels objectius d’aquesta inversió és disminuir l’impacte mediambiental, una cosa que l’empresa posa en pràctica mitjançant la utilització de combustible net i reduint les emissions de diòxid de carboni (CO2). Segons va explicar Lactalis, l’any passat va reduir en un 8% aquestes emissions a la fàbrica de Mollerussa.

Un altre dels passos serà utilitzar un envàs cent per cent recicable, i l’entitat ja ha anunciat que treballa en un disseny més sostenible amb l’ús de material reciclat en tota la seua gamma de productes.

Amb aquesta inversió a la fàbrica lleidatana, Lactalis reafirma “la seua aposta en el desenvolupament econòmic de les zones rurals”, creant ocupació per evitar una situació de despoblació al territori, segons afirma la companyia.

L’empresa ha assegurat que la millora de producció permetrà al seu torn millorar el teixit econòmic i la relació amb els ramaders de la zona, i ha informat que el 2020 és l’any en què s’han recollit més litres de llet certificada de benestar animal a Catalunya, amb 176 milions litres i superant així la xifra prevista per l’empresa.

A més de la planta de Mollerussa, Lactalis té presència a Cornellà de Llobregat, on hi ha la seu de Lactalis Nestlé, la societat creada per aquestes dos companyies l’any 2006 per a la fabricació de iogurts i postres làcties.

També està ubicada a Cornellà la seu de Lactalis Nutrición Iberia, la divisió dedicada a la nutrició infantil i clínica.

L’informe de responsabilitat corporativa del grup referit a l’exercici del 2019 explica que Lactalis va invertir un total de 21 milions en les seues vuit fàbriques espanyoles. En el cas de la planta granadina, que ocupa 625 empleats, les inversions es van elevar a 6,2 milions, mentre que les ubicades a Castella i Lleó en van rebre dos, per exemple.

Lactalis dóna feina a l’Estat espanyol a unes 2.500 persones i té marques com Galbani, Président, Puleva, Lauki, RAM, El Castillo, Gran Capitán, Flor de Esgueva, El Ventero o Chufi.

El Grup va tancar l’any passat amb una facturació global de 2.000 milions d’euros, amb un creixement de l’11 per cent dels resultats corrents. El resultat net consolidat es va situar en 318 milions. El deute actual del Grup és de 5.800 milions d’euros i està relacionat amb les 9 adquisicions de companyies realitzades al llarg de l’any passat.

tracking