SEGRE

ESNOTICIA

La indústria treballa tot i les traves que suposa el confinament perimetral

Retards en el transport, un gran problema

Els polígons de la ciutat de Lleida mantenen l’activitat amb pràctica normalitat.

Els polígons de la ciutat de Lleida mantenen l’activitat amb pràctica normalitat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Les empreses als polígons estan treballant, és la nostra obligació i deure amb la societat i per no danyar encara més l’economia.” Així ho va afirmar ahir el president de la Cambra de Comerç de Lleida i líder de Pimec a la demarcació, Jaume Saltó, quan se li va preguntar per l’activitat, en especial per part de la indústria als polígons del Segrià i en concret de la ciutat de Lleida i les set poblacions del Baix Segre per a les quals el Govern va anunciar diumenge mesures de confinament més dures.

La indústria intenta afrontar com pot els problemes derivats, des de la setmana passada, del confinament perimetral de la comarca. Els dos més importants són els que es deriven dels controls a les carreteres, que es tradueixen en retards en molts casos dels treballadors a l’hora d’incorporar-se a les empreses, però també demores per part del transport, que també es veu atrapat als punts de control dels Mossos.

Les empreses dels polígons del Segrià intenten mantenir al màxim la normalitat

Es tracta de problemes que també estan enfonsant l’activitat del transport. Saltó va explicar que autònoms que poden fer dos viatges diaris al port de Tarragona per carregar cereals, ara només en poden fer un.

Va reiterar que la situació actual, les restriccions i la “brutal” incertesa són un desastre, segons les seues paraules. Va insistir a urgir tests PCR massius per detectar els casos que pugui haver-hi de persones infectades de coronavirus.

A aquests positius, va recalcar, és necessari que s’imposi un confinament domiciliari obligatori, amb amenaça de sanció en cas que l’incompleixin. Per a aquells que no comptin amb un habitatge adequat, va defensar l’articulació d’hotels o pavellons custodiats pels Mossos d’Esquadra.

tracking