SEGRE

CONSUM

La inflació a Lleida puja sis dècimes el juny pel lleure i el transport

Dos més que a Catalunya

Alguns comerços ja publiciten rebaixes.

Alguns comerços ja publiciten rebaixes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar quatre dècimes el juny respecte a maig, i la taxa interanual es va situar en el -0,6%, segons dades fetes públiques aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt d’Espanya, la inflació va pujar un 0,5% el juny en relació amb el mes anterior i va elevar sis dècimes la seua taxa interanual, fins el -0,3%, davant el -0,9% de maig.

Catalunya comparteix una taxa interanual negativa amb la resta de comunitats a excepció de les Canàries, amb un valor positius del 0,8%, i la ciutat autònoma de Melilla, que registra un 0,4%.

Els preus que més van apujar i amb diferència van ser els del lleure i la cultura, amb un repunt el juny de l’1,7%, seguits pels del transport, que ho van fer un 1,6%, i els de l’habitatge, que van créixer un 1,5%.

Per contra, els preus que més van baixar van ser els de la moda, amb una caiguda de l’1,1% com a conseqüència de l’inici de promocions i rebaixes per la campanya d’estiu, seguits pels aliments i begudes no alcohòliques, que van caure cinc dècimes, i els de les begudes alcohòliques i el tabac, que van registrar un retrocés de quatre.

PROVÍNCIES

Per províncies, on més va créixer la inflació va ser a Lleida, amb una pujada de sis dècimes, mentre que els preus van augmentar cinc dècimes a Tarragona, i a Barcelona i Girona ho van fer quatre el juny respecte a maig.

Quant a la taxa interanual, Tarragona presenta la taxa més negativa, d’un -1,2%, seguida de Girona (-1%), mentre que Barcelona i Lleida obtenen valors menys negatius, del -0,4% i del -0,6%, respectivament.

tracking