SEGRE

CONSUM ANÀLISI

L'activitat comercial cau el 22% a la Lleida confinada

Els pagaments amb targeta s'han enfonsat, segons dades del Sabadell || Les noves restriccions marquen les compres a la capital

Imatge de l’Eix Comercial captada dijous.

Imatge de l’Eix Comercial captada dijous.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants i els hotelers afirmen que les noves mesures restrictives per lluitar contra la pandèmia a Lleida poden portar-los a la ruïna per la caiguda dels negocis. Ara, les dades facilitades per Banc Sabadell posen xifres a l’anàlisi de l’activitat de les targetes de pagament dels lleidatans. En els últims set dies, els veïns de la capital del Segrià han gastat un 16,87 per cent menys amb diners de plàstic que en les mateixes dates de l’any passat, i això que ara cada vegada més es paga amb targeta per evitar manipular diners, tot i que siguin transaccions de petit import. Si la comparació es fa amb la setmana anterior, en la qual la ciutat vivia en l’anomenada nova normalitat, la caiguda de l’activitat dels pagaments amb targeta arriba a ser d’un 22,06 per cent, i d’un 25,67 per cent durant les últimes quatre setmanes.

Aquestes dades són extretes d’una eina de l’entitat financera anomenada Pulso que permet saber que, per exemple, l’activitat dels lleidatans als restaurants dels últims set dies és pràcticament un 35% inferior a les mateixes dates de l’any passat. Si s’analitza la despesa en supermercats i botigues d’alimentació, s’aprecia un increment del 12,53%. Dit d’una altra manera, els lleidatans estan gastant més a menjar a casa que a fer-ho a fora, una tònica que s’aguditza aquests dies des que dimecres passat es van endurir les mesures per lluitar contra el Covid-19 a la ciutat i en sis poblacions del Baix Segre.

Les despeses en restaurants amb diners de plàstic s’han reduït pràcticament un 35%

Pel que fa al conjunt de la província, les dades són una mica millors. La caiguda de l’activitat amb targeta durant l’última setmana ha estat d’un 10,47 per cent respecte a la setmana anterior. Si la comparació es fa amb les últims quatre setmanes, la reducció és de 7,22 punts.

El que varia poc és el tiquet mitjà de cadascuna de les compres dels lleidatans a la província, que s’atansa als 36 euros, segons assenyalen dades del Sabadell.

Dos de cada tres espanyols ara controlen més les despeses El 66 per cent dels espanyols controlarà més les despeses al reconèixer que la situació econòmica a la seua llar ha empitjorat pel coronavirus, per la qual cosa maximitzarà el pressupost i es fixarà en preus i promocions en els pròxims mesos després de la tornada a la normalitat, segons es desprèn de les dades de la tercera onada de l’informe Consum i compra dins i fora de la llar durant i després del Covid-19, elaborat per Aecoc Shopperview i la consultora 40dB. A més a més, deixa patent que un 56,6 per cent dels consumidors reconeix que té por del virus i això li condiciona la vida.

tracking