SEGRE

Innovem per oferir productes sans sense renunciar al sabor

L’entitat bancària ha prestat suport financer per a l’expansió de Teresa Carles Healthy Foods, amb restaurants a Lleida, Barcelona i Madrid, i que ha ampliat línies de negoci amb la posada en marxa d’una plataforma d’‘e-commerce’ i venent en grans superfícies

Jordi Barri, CEO del grup, a l'obrador de Bell-lloc, amb un centre d'R+D.

Innovem per oferir productes sans sense renunciar al sabor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada cop som més conscienciats de la importància de menjar sa per gaudir d’un òptim estat físic. I fer-ho respectant el medi ambient. Ras i curt, es tracta de menjar de manera saborosa, sana i sostenible. Tres S que defineixen Teresa Carles Healthy Foods, firma que s’ha expandit més enllà de Ponent. Sobre el seu present i futur en parla el CEO, Jordi Barri

Què és Teresa Carles Healthy Foods?

Som una empresa familiar amb arrels a Lleida. Empara dos marques: Teresa Carles, amb dos restaurants a Lleida i Barcelona, centrades en la cuina ovolactovegetariana, i la marca Flax & Kale, pionera al món, que elabora cuina flexiteriana, basada en fruites i verdures i un 20 per cent de peix blau salvatge per aportar omega 3.

Sota quin concepte?

Volem oferir productes sans i sostenibles que es puguin consumir de manera plaent i segura. Viatgem molt i estem al dia de les noves tendències. Volem oferir coses sorprenents sense renunciar al sabor, demostrar que pots gaudir amb la cuina saludable. A més a més, la gent que menja de manera més saludable té més defenses i menys possibilitats de ser afectat per malalties com ara la Covid.

Sempre heu fet de la innovació un senyal d’identitat.

Vam ser el primer restaurant vegetarià a Lleida, Paradís, i aquest esperit innovador els pares ens l’han transmès a nosaltres, la segona generació. Tant és així que el CDTI ens ha atorgat el segell de pime innovadora, finançant-nos dos innovadors projectes dins del món de l’alimentació plant-based de valor afegit.

El 2011 vam obrir el primer obrador a Bellcaire, on vam començar a crear un producte diferenciat, que la indústria alimentària no havia explorat gaire. En cinc anys se’ns va quedar petit i vam obrir el 2018 el de Bell-lloc, amb 6.500 metres quadrats, on elaborem producte artesà per als nostres restaurants i més industrialitzat per al gran consum.

I inclou un centre d’R+D, on desenvolupem sucs, begudes vegetals, hamburgueses vegetals i productes per a col·lectius amb intoleràncies, com masses de pizza sense gluten. Tot amb envasos biodegradables.

Això ha implicat obrir-se a noves línies de negoci?

La fàbrica ens permet elaborar el producte i comercialitzar-lo, ja sigui al client per internet, la distribució o bé el canal Horeca. La finalitat és diversificar, no tenir tots els ous al mateix cistell.

Hem visualitzat el nostre futur com a indústria alimentària, no només com a operador d’hostaleria. Per aquesta raó hem iniciat la distribució a grans cadenes de supermercats, com el Corte Inglés o Esclat.

També volem innovar i poder així arribar al consumidor allà on estigui, sigui a través de botiga o a domicili. En aquest sentit, hem apostat per l’e-commerce i hem posat en marxa una plataforma pròpia on venem sucs premsats en fred, llets vegetals, kombutxes, granoles, snacks, barretes, etc. Ens plantegem començar a elaborar plats preparats.

La irrupció de la Covid ha afectat els vostres projectes?

A finals del 2019 vam obrir un restaurant a Madrid que vam haver de tancar al cap de tres mesos. No obstant això, ja l’hem pogut tornar a obrir i al setembre tenim previst fer un gran rellançament.

També hem reobert el restaurant de la Roca Village i els resultats actuals són prou bons. També volem consolidar la plataforma d’e-commerce. I reforçar les relacions amb la distribució, de manera que les dos marques operin en el gran consum. Anirem a poc a poc, és hora de ser prudent. Crec que hi haurà possibilitats de creixement en dotze o catorze mesos.

L’‘e-commerce’ o el menjar a domicili han estat un baló d’oxigen en el confinament?

Hem de reconèixer que ens ha ajudat a mitigar la davallada de la facturació pel tancament dels restaurants, com també ens hi ha ajudat la comercialització a grans superfícies.

Heu tingut suport d’alguna entitat financera?

BBVA ha estat un partner financer des dels nostres inicis. Ens va ajudar quan vam obrir l’obrador de Bellcaire, a finançar l’obertura d’un establiment a Barcelona i més tard la fàbrica de Bell-lloc. Ara ens ha facilitat disposar de circulant per atendre pagaments. BBVA sempre ha estat allà, ens sentim molt còmodes amb el seu suport.

tracking