SEGRE

El final de les línies 902 en serveis d'atenció al client

Consum prohibirà el seu ús

El ministre de Consum, Alberto Garzón.

El ministre de Consum, Alberto Garzón.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Consum prohibirà els números de tarifació addicional, els coneguts com 902, que s’utilitzen en nombrosos serveis telefònics d’atenció al client, perquè "no poden ser un cost per als consumidors i un negoci per a unes quantes empreses". Segons han informat a Efe fonts del Ministeri que dirigeix Alberto Garzón, amb aquesta mesura "de justícia social" es posarà fi "a un abús generalitzat i agreujat en el context del COVID per les restriccions d’aforament, mobilitat i presencialitat". Per això, la nova normativa prohibirà qualsevol número de tarifació addicional en els serveis d’atenció al client, entre els quals figuren els 902, que són els més estesos.

Per poder portar a la pràctica aquesta prohibició, es modificarà l’article 21 de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris "per precisar aquest punt, d’acord amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea,", i evitar així que les companyies puguin aplicar a les trucades als seus serveis d’atenció al client preus que excedeixin el preu de trucada a una línia telefònica geogràfica.

Per a això, s’obrirà prèviament un procés de consulta pública a la ciutadania i treball amb les associacions de consumidors i societat civil, segons les fonts, que recorda que legalment les empreses han de disposar d’un número que no tingui cost superior al de la tarifa bàsica per als serveis d’atenció telefònica.

"Els consumidors disposaran sempre d’un número geogràfic de tarifa bàsica per a les seues relacions amb les empreses", segons el Ministeri, amb el que es posarà fi a "abusos i sobrecostos a les factures mensuals, dels quals es beneficiarà tota la població, especialment, aquella amb menys recursos".

El departament que dirigeix Garzón insisteix que l’accés a una atenció "eficaç, transparent i de qualitat i una informació completa, veraç i accessible" en els serveis d’atenció al client, queixes, reclamacions i incidències, "no pot estar condicionat pels recursos econòmics del consumidor".

Recorda també que la supressió d’aquestes línies era una reivindicació de consumidors i associacions des de fa més d’una dècada.

tracking