SEGRE

Entra en vigor la limitació horària a les botigues de 24 hores a Catalunya

Entra en vigor la limitació horària a les botigues de 24 hores a Catalunya

Entra en vigor la limitació horària a les botigues de 24 hores a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament dels comerços oberts 24 hores a Catalunya, entre les 22.00 i les 07.00 hores, ha entrat en vigor aquest dimarts després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) (veure document) una resolució que amplia la del passat 15 d’octubre, per la qual es van adoptar noves mesures per a la contenció de la covid.

La nova resolució del Departament de Salut considera necessari aclarir l’abast de les mesures respecte a l’aforament en espais comuns d’establiments turístics diferents dels hotelers, respecte a les activitats de restauració en centres de treball i en centres de formació, i respecte de les àrees de servei d’autopistes i altres vies.

Així, a fi d’evitar activitats d’alt risc, com és el consum de begudes alcohòliques a la via pública, es limita l’horari de les botigues de conveniència, dels establiments comercials annexos a les gasolineres, dels establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, i de tots els establiments comercials ubicats en municipis turístics, que no podran romandre oberts entre les 22.00 hores i les 07.00 hores.

D’altra banda, se suspenen les activitats en centres cívics i comunitaris que impliquin presencialitat, a menys que es duguin a terme per mitjans telemàtics, encara que s’exceptuen els programes i activitats d’intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d’educació en el lleure de nens, adolescents i programes de suport juvenil.

La resolució modifica a més l’apartat relatiu a les activitats d’hostaleria i restauració en tota mena de locals i establiments, que van quedar suspeses a partir del passat dia 15 a Catalunya, i que es poden deixar exclusivament mitjançant serveis d’entrega a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia.

Precisa que queden exclosos d’aquesta suspensió els restaurants dels hotels i altres allotjaments turístics, que poden romandre oberts sempre que sigui per a ús exclusiu dels seus clients, amb aforament màxim del 50 %, encara que també poden entregar menjar a domicili o recollir-lo a l’establiment amb cita prèvia.

Tampoc no resulten afectats per aquestes restriccions els serveis de restauració integrats a centres de treball, serveis sanitaris, sociosanitaris i socials, incloent les activitats de lleure infantil i juvenil, els menjadors escolars i els serveis de menjador de caràcter social .

En les àrees de servei d’autopistes i altres vies, les activitats de restauració es poden prestar exclusivament mitjançant serveis d’entrega al mateix establiment.

Aquesta resolució, que entra en vigor a partir d’aquest dimarts amb la seua publicació en el DOGC, tindrà efectes fins el proper dia 31 d’octubre.

tracking