SEGRE

MACROECONOMIA INDICADORS

L'economia espanyola rebota un 16,7% durant el tercer trimestre

Però cau un 8,7% respecte al mateix període del 2019 || El dèficit de l'Estat es multiplica per set fins al setembre i s'atansa als 56.300 milions d'euros

Calviño és la titular d’Economia del Govern de Pedro Sánchez.

Calviño és la titular d’Economia del Govern de Pedro Sánchez.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de les severes patacades que va patir l’economia espanyola durant el primer i el segon trimestre d’aquest any, entre el juny i el setembre va experimentar una pujada històrica del 16,7%, la segona més important dels estats de la zona euro. Així ho van revelar ahir les dades publicades per l’INE, que constaten que el PIB espanyol mai havia crescut tant en un únic trimestre des de l’inici de la sèrie, el 1970. Tanmateix, aquesta expansió de l’economia, que ha tret Espanya de la recessió tècnica, no va ser suficient per compensar les caigudes sofertes en els mesos del primer semestre del 2020. D’aquesta manera, en comparació amb el tercer trimestre del 2019, l’economia espanyola s’ha retret un 8,7%. D’acord amb aquestes xifres, la vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, va destacar que existeix una “bona base” per a la recuperació de l’economia i es va felicitar per la “forta reactivació” del teixit productiu espanyol. Tanmateix, va alertar sobre l’“alta incertesa” provocada per la nova onada de contagis de Covid a tot Europa, que afecta especialment Espanya. En paral·lel, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va qualificar de “molt bona” la dada del PIB. I és que només França, on l’economia es va expandir un 18,2% entre el juny i el setembre, supera el balanç espanyol. Al contrari, la Cambra de Comerç d’Espanya va afirmar que el repunt del PIB és un “efecte estadístic” i va vaticinar que es desplomarà un 14,3% aquest any.

D’altra banda, l’Estat va multiplicar per set, entre el gener i el setembre, el seu dèficit, que ja és de 56.291 milions, el 5,09% del PIB. El del conjunt de les administracions és de 78.127 milions fins a l’agost.

Així ho va manifestar ahir Margrethe Vestager, vicepresidenta de la Comissió Europea, després d’haver sol·licitat aquestes dades als membres del club comunitari a fi de conèixer els efectes “sobre el terreny” de la flexibilització dels ajuts d’estat impulsada per la UE en el marc de la crisi de la Covid. Espanya és el quart membre dels Vint-i-set que més ajuts d’aquesta classe ha concedit, el 5% del total.

tracking