SEGRE

ESNOTICIA

Empreses de Lleida sol·liciten 864 milions en avals a l'ICO

El 25% de pimes tindrà problemes per tornar els crèdits, diu Pimec || Decret perquè els ERTO no penalitzin en l'IRPF

L’hostaleria és un dels sectors més colpejats per la Covid.

L’hostaleria és un dels sectors més colpejats per la Covid.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 7.551 empreses de la província de Lleida han sol·licitat 864,5 milions d’euros en avals a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per finançar crèdits per valor d’1.124,3 milions amb què fer front a la crisi de la Covid, segons les dades ofertes per aquesta institució. En el conjunt de Catalunya, els avals sol·licitats ascendeixen a 14.671,8 milions i la patronal Pimec calcula que el 25% de les pimes tindrà problemes per tornar els crèdits. Tal com va manifestar ahir Pere Cots, director de Consultoria Estratègica i Finançament de Pimec, el “gran error” ha estat pensar que la recuperació tindria “forma de ve baixa”. “La previsió era que durant l’estiu es reactivaria la campanya turística i que la recuperació seria ràpida, i no es va tenir en compte l’arribada d’una segona onada”, va explicar. A més, va remarcar que la majoria dels préstecs s’han destinat al pagament de les despeses ordinàries del negoci, que són operacions que no generen valor afegit. Davant d’aquest escenari, la vicepresidenta tercera del Govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ja ha dit que estan negociant amb la UE l’ampliació del període de carència i la “flexibilització” dels terminis.

En paral·lel, la Generalitat aprovarà demà un decret per impedir que els treballadors amb rendes més baixes que s’hagin beneficiat d’un ERTO es vegin penalitzats en l’impost de l’IRPF.

Segons l’administració catalana, la mesura podria afavorir uns 250.000 treballadors amb ingressos entre 14.000 i 22.000 euros. A Lleida, des de mitjans d’octubre, s’han presentat 612 ERTO que afecten gairebé 2.400 treballadors. Aquests s’afegeixen als 8.395 lleidatans que ja hi havia involucrats en ERTO a data de 30 de setembre.

tracking