SEGRE

El Govern espanyol aprova un subsidi de 430 euros per als aturats que van esgotar tots els ajuts

Els ministres de Consum, Alberto Garzón (dreta); Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas i d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa.

Els ministres de Consum, Alberto Garzón (dreta); Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas i d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un subsidi per als aturats que van esgotar totes les prestacions d’atur durant els mesos de confinament amb una quantia de 430 euros durant tres mesos. Amb aquesta prestació, en la qual el Ministeri de Treball portava treballant des de l’estiu, es donarà cobertura als qui entre el 14 de març i 30 de juny van esgotar l’atur sense tenir accés a altres ajuts ni tampoc poder buscar feina per les restriccions el confinament i l’aturada de l’activitat econòmica.

La quantia serà el 80 % de l’IPREM, aquests 430 euros, durant 3 mesos i podria arribar a uns 250.000 aturats.

Juntament amb això, el Consell de Ministres també ha aprovat un subsidi d’atur per al personal tècnic o auxiliar en esdeveniments o obres culturals amb qui esperen arribar a més de 10.000 treballadors.

Segons va avançar la setmana passada la ministra de Treball, Yolanda Díaz, podran accedir a aquesta ajuda, amb un cost total de 14 milions d’euros, treballadors amb tan sols 35 dies cotitzats.

També s’ha donat llum verda a la pròrroga, fins el 31 de gener de 2021, de la prestació econòmica extraordinària per atur per a artistes en espectacles públics.

Aquesta ampliació, que cobrirà uns 35.567 treballadors, tindrà un cost estimat de 95,4 milions.

tracking