SEGRE

BANCA REESTRUCTURACIÓ

El pacte de fusió entre el BBVA i el Sabadell podria arribar en setmanes

Sindicats demanen que l'entitat resultant garanteixi les condicions i els llocs dels 40.000 treballadors || L'acord podria comportar el tancament de 1.232 sucursals

Imatge d’una de les sucursals del BBVA a la ciutat de Bilbao.

Imatge d’una de les sucursals del BBVA a la ciutat de Bilbao.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, va apuntar ahir que “en les properes setmanes” ja se sabrà si finalment es tanca l’acord de fusió amb BBVA. Durant la seua intervenció a la Trobada del Sector Financer, el directiu va insistir que l’entitat no pot donar més detalls i va remarcar que encara estan a l’inici de les converses.

Al seu torn, el responsable de BBVA a Espanya, Peio Belausteguigoitia, va evitar parlar sobre la potencial operació de fusió i es va remetre al comunicat oficial de dilluns.

Amb l’arribada d’una eventual fusió a l’horitzó, les seccions sindicals de CCOO en aquestes dos entitats van reclamar la protecció de les condicions laborals i els llocs de treball de les prop de 40.000 persones empleades als dos bancs. No obstant, els analistes de Barclays calculen que en cas de fructificar la fusió, aquesta podria suposar el tancament de 1.232 sucursals que se superposen per codi postal. L’entitat resultant de la possible operació comptaria amb 4.225 oficines a Espanya, 2.521 de BBVA i 1.704 de Sabadell.

Per la seua banda, el conseller d’Empresa de la Generalitat, Ramon Tremosa, va demanar que l’entitat que sorgeixi en cas que es materialitzi la fusió mantingui el vincle estret amb Catalunya que ara té la banca vallesana i també va reclamar que es preservin els llocs de treball de les dos entitats.

Tremosa va destacar que el “Banc Sabadell és molt important per a les pimes i volem que la nova entitat continuï fent aquesta funció, canalitzant l’estalvi dels catalans cap a la indústria del país”.

D’altra banda, les negociacions entre Banc Sabadell i els sindicats sobre el pla de reestructuració de l’entitat –que afecta prop de 1.800 treballadors a tot l’Estat– van quedar suspeses momentàniament per l’anunci de la possible fusió i es van citar a reprendre-les més endavant.

La direcció del Banc Santander i els sindicats van constituir ahir la taula negociadora de l’ERO que afecta més de 5.000 empleats. Les parts van fixar un període de negociació no superior a trenta dies.

tracking