SEGRE

BANCA CREIXEMENT

CaixaBank i BBVA primen aconseguir un estalvi de costos en les fusions

Juntament amb els ingressos per l'augment de la clientela i sumar així més valor || Les dos entitats i el Santander obtindrien una quota de mercat de més del 70%

Imatge de la seu de CaixaBank a Barcelona.

Imatge de la seu de CaixaBank a Barcelona.EFE/ENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, està convençut que el grup aconseguirà en la fusió amb Bankia uns estalvis de costos més grans que els que s’havien previst, que eren de 770 milions d’euros anuals, basat en l’experiència d’operacions anteriors. Durant la seua intervenció en una jornada organitzada per Deloitte i ABC, el número dos de CaixaBank va explicar a més que aquest estalvi de costos hauria d’anar acompanyat d’un augment dels ingressos gràcies al fet que el nombre de clients s’eleva. Per la seua part, el conseller delegat del BBVA, Onur Genç, va advertir que la possible fusió amb el Banc Sabadell, que crearia el segon banc d’Espanya, només es durà a terme si es constata que l’operació realment crea valor per als accionistes.

El número dos del BBVA va subratllar que l’entitat no està “obligada” a portar a terme cap compra a Espanya ja que la seua quota de mercat és del 15 per cent, però això no treu que analitzi les oportunitats que es presenten, com la del Banc Sabadell.

Els analistes calculen que la fusió derivarà en 5.000 acomiadaments i tancament de fins a 1.300 oficines

De tota manera, va valorar que Banc Sabadell és un competidor al qual respecten i amb el qual analitzen si hi ha oportunitats de crear valor.

Els analistes els esperen que arran d’aquesta fusió es produeixin 5.000 acomiadaments, l’11 per cent de la plantilla total i tancaments de 1.300 oficines, el 30%. Si es concreta aquesta fusió, la unió BBVA-Sabadell es col·locaria com a segona entitat per volum de negoci a Espanya, amb 595.867 milions d’euros i una quota del 24,4%, només al darrere de la nova CaixaBank, sorgida després de l’absorció de Bankia, que tindria actius a Espanya de 675.501 milions i una quota del 27,7%. Banc Santander passaria de la primera posició a la tercera del rànquing, amb 449.320 milions d’euros i una quota del 18,4%, de manera que entre les tres principals entitats tindrien el 70,6% del total del negoci bancari a Espanya.

Imatge de la seu de CaixaBank a Barcelona.

Imatge de la seu de CaixaBank a Barcelona.EFE/ENRIC FONTCUBERTA

tracking