SEGRE

UE PRESSUPOSTOS

El fons de recuperació, una oportunitat per al clima

Eurodiputats espanyols al Fòrum Agroalimentari de la SER

Javi López.

Javi López.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres diputats espanyols de la Comissió de Medi Ambient, Dolors Montserrat (PPE), Javi López (S&D) i María Soraya Rodríguez (RE) van coincidir ahir que el fons de transformació i resiliència de 672.500 milions d’euros, en subvencions i préstecs, aprovats per la Unió Europea és una oportunitat per al canvi climàtic i una responsabilitat per als diferents estats.

Els tres eurodiputats van assegurar que és una oportunitat per reduir l’escalfament global en la primera sessió del III Fòrum Agroalimentari que ha organitzat de manera telemàtica SER Ràdio Lleida.

Rodríguez i Montserrat van insistir que el Govern d’Espanya ha d’accelerar en la presentació de projectes, i López va apuntar que ja s’hi està treballant. El socialista va citar la reunió virtual del president del Govern, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, amb presidents autonòmics que també cogestionaran els fons i les reunions que s’han mantingut, amb els sindicats i la patronal.

Rodríguez va recordar que, d’aquests fons, el 40 per cent ha d’anar destinat a la transició verda, el 20 per cent a la transició digital i el 7 per cent a ajudar en estratègies de petites i mitjanes empreses.

Montserrat, per la seua part, va assenyalar que Europa ha liderat, amb diferències, però amb consens en les institucions, la lluita contra el canvi climàtic i “ha fet els deures” amb suport econòmic durant la pandèmia, que, des del seu punt de vista, ha d’arribar a empreses, autònoms i famílies.

tracking