SEGRE

Casado acusa Sánchez d'aconseguir un 10% menys d'ajuts amb la PAC i demana partides per al camp del fons europeu

El líder del PP ha visitat Lleida aquest divendres

Pablo Casado ha visitat la seu de l'empresa ICG, on s'ha reunit amb diversos empresaris catalans.

Casado acusa Sánchez d'aconseguir un 10% menys d'ajuts amb la PAC i demana partides per al camp del fons europeuItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest divendres al cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, d’aconseguir un 10% menys d’ajuts per als agricultors i ramaders que el Govern de Mariano Rajoy en la negociació de la Política Agraria Común (PAC), una cosa que, segons els seus càlculs, es traduirà en la pèrdua de 600 milions d’euros anuals. A més, ha sol·licitat que els fons de recuperació europeus incloguin partides per al camp espanyol.

Així s’ha pronunciat Casado després de visitar a Alcarrás una explotació agrària i ramadera juntament amb president del PPC, Alejandro Fernández i la presidenta del PP de Lleida, Marisa Xandri. Es tracta de la seua tercera visita a Catalunya aquest mes de novembre i té intenció d’acudir totes les setmanes per donar suport al PP català a la precampanya catalana, segons han informat fonts del partit.

En un vídeo gravat en aquesta mateixa explotació agrària que ha difós el PP, Casado ha anunciat que el Grupo Popular Europeo reivindicarà que els fons de recuperació europeus "també arribin al camp espanyol" i incloguin partides específiques.

En concret, Casado ha explicat que el PP advoca perquè una part d’aquests 140.000 milions d’euros es destini a donar suport a agricultors i ramaders, a modernitzar infraestructures hidràuliques i a dinamitzar el sector perquè competeixi encara més i augmenti el seu valor exportador.

"NO S’HA ACONSEGUIT" UNA BONA NEGOCIACIÓ AMB LA PAC

Tot seguit, el líder del PP ha recalcat que Espanya necessitava "una bona negociació" de l’Executiu amb la PAC però "no s’ha aconseguit". Segons ha assenyalat, els agricultors i ramaders catalans perdran 100 milions d’euros i el conjunt d’Espanya percebrà un 10% menys d’ajuts.

"Els càlculs que fem és que els agricultors i ramaders catalans perdran 100 milions en aquest marc que s’acaba de negociar i que a més el Govern espanyol pretén vendre com que s’ha negociat bé amb un 10% menys d’ajuts a Espanya, gairebé 600 milions menys del que vam negociar en l’última previsió que vam fer fa set anys," ha subratllat, per afegir que el PP està "preocupat" per aquesta PAC.

Per la seua part, Alejandro Fernández ha assegurat que Espanya no pot permetre’s el "luxe" de ser "feble" a Europa com, al seu entendre, ha succeït amb el Govern de Sánchez "ni tampoc no desprestigiar i insultar a Europa com fan altres", en al·lusió a Vox.

"El paper d’Espanya és ser fort a Europa precisament per recolzar aquest sector, que té enorme dependència dels ajuts comunitaris per poder tirar endavant i aquest és el compromís del PP," ha emfatitzat Fernández.

La nova política agrària comuna no entrarà en vigor fins el 2023, per donar temps als Estats membres a adoptar les noves disposicions. En qualsevol cas, comptarà amb un pressupost per als propers set anys de 390.000 milions. A Espanya li corresponen uns 47.700 milions.

MÉS ACTES EN LLEIDA AQUESTA JORNADA

Durant la seua visita, Pablo Casado ha destacat el compromís del Partit Popular amb la província de Lleida i amb la seua agricultura i explotacions ramaderes, que, segons ha dit, són un referent a tot Europa.

Després de visitar l’explotació ramadera, Casado, Fernández i Xandri s’han traslladat a la seu de l’empresa ICG, on s’han reunit amb empresaris catalans dels sectors de l’hostaleria, tecnològic, comerç i distribució, entre altres.

tracking