SEGRE

EMPRESES RESULTATS

Taurus factura 205 milions d'euros i dispara els beneficis fins als 9,9

Ha més que duplicat els seus guanys el 2019 i preveu seguir creixent aquest any malgrat la crisi del coronavirus || Gràcies en bona mesura a les exportacions

Les instal·lacions de la companyia de petits electrodomèstics a Oliana.

Les instal·lacions de la companyia de petits electrodomèstics a Oliana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Taurus Group va augmentar la facturació el 2019 fins als 205 milions d’euros, la qual cosa significa un creixement de l’1,3% respecte a l’any anterior, segons va informar ahir la companyia de petits electrodomèstics amb seu a Oliana. Taurus preveu que les vendes continuaran creixent aquest any 2020 malgrat la crisi de la Covid-19. L’augment de vendes va portar el grup lleidatà també a assolir nivells del benefici brut d’explotació (ebitda) “històrics” per valor de 18,2 milions d’euros –davant els 13,6 milions que es van registrar al balanç del 2018–, cosa que l’empresa atribueix en gran part a la bona evolució del negoci a EMEA (Europa, Pròxim Orient i Àfrica) i Amèrica del Nord. El resultat net, d’altra banda, va ascendir als 9,9 milions d’euros, la qual cosa representa un 4,8% sobre vendes. Aquest benefici s’ha més que duplicat en un any, ja que el 2018 es va situar en 4,4 milions.

El director general de la companyia, Enric Tria, va explicar que aquest 2020 espera “mantenir la tendència positiva dels últims exercicis i superar novament els resultats de l’any precedent malgrat la situació actual derivada del coronavirus, que ha afectat dràsticament el consum i el proveïment de matèries primeres en determinades àrees geogràfiques”.

El grup manté l’aposta per l’expansió internacional i al canal online

Healthcare ha estat l’última divisió incorporada i que ha donat una resposta ràpida a la situació derivada del coronavirus, i s’ha especialitzat en productes de salut, higiene i benestar, així com productes per al tractament germicida d’espais públics d’ús professional.

La consolidació del negoci principal (core business), així com les noves divisions, permeten a Taurus afrontar el futur amb optimisme i perspectives de creixement, segons Tria.

“Dins del pla estratègic mantenim l’aposta clara per la nostra expansió internacional basada en la marca Black&Decker TM i el canal online, així com la incorporació de nous negocis que ens permetin consolidar posicions als països en els quals operem o introduir-nos a nous canals, via adquisició d’empreses”, va afegir a l’analitzar les perspectives del grup.

Entre les últimes operacions de l’empresa destaca la que va tancar a començaments d’aquest any 2020: l’adquisició de la marca francesa Supra, amb l’objectiu de consolidar-se al mercat gal. D’aquesta manera, el grup afegia Supra a la seua llista de filials a països com França, Portugal i Itàlia.

tracking