SEGRE

ESNOTICIA

Bars i restaurants creuen que se'ls aplica un “tancament encobert”

Demanen més ajuts per al sector i que deixin de criminalitzar-los || La Federació d'Hostaleria de Lleida participarà en una manifestació dilluns a Barcelona

La discoteca La Nuit va obrir ahir com a bar, però tornarà a tancar demà.

La discoteca La Nuit va obrir ahir com a bar, però tornarà a tancar demà.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars i restaurants lleidatans van rebre ahir una nova gerra d’aigua freda amb l’anunci de més restriccions per part de la Generalitat. Consideren que el fet que només puguin obrir per oferir esmorzars i dinars i amb un horari molt limitat és “un tancament encobert” que provocarà la desaparició de més establiments, mentre denuncien que per a l’hostaleria de Lleida és el quart tancament aquest any i que les mesures del Govern només fan que “criminalitzar un sector que sempre ha adoptat totes les mesures”.

Així ho assegura el secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, que no dubta a qualificar aquesta nova restricció com a “totalment injusta” i que és el moment “de buscar altres vies abans que el tancament, perquè aquest no va acompanyat de cap ajuda i els hotelers continuen pagant els impostos que toca”. Per una altra banda, Solsona recorda que “els focus de contagis no han estat els bars i restaurants, sinó l’àmbit privat i els centres sanitaris, per la qual cosa convindria que alguns metges advoquessin per millorar la seguretat d’hospitals, residències i ambulatoris abans que demanar que es tanqui tot una altra vegada”. És per això que tant la Federació d’Hostaleria de Lleida com les de la resta de Catalunya i les patronals del lleure nocturn i la restauració han convocat una manifestació dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona a les 12 del migdia. Hi protestaran contra el “tancament encobert” i en defensa de l’hostaleria i el lleure nocturn.

Entre els restauradors de la capital regnava ahir la tristesa, resignació i incomprensió a causa de les mesures de la Generalitat. “No hi ha cap estudi que digui que l’hostaleria ha estat el focus de transmissió”, recalca Josep Maria Muñoz, que regenta l’Epap Bar al Centre Històric. “Estan aplicant restriccions draconianes sense parar-se a pensar com afecten milers de famílies, que continuarem pagant els mateixos impostos però sense rebre cap ajuda o compensació”, lamenta Muñoz, que recorda que aquesta és “la quarta vegada que ens tanquen a Lleida, i que la situació del nostre sector és insostenible”.

Una opinió que també comparteixen Fidel Perpinyà i Xavi Larrull, dels restaurants Porco Dio, La Capital i Cantamanyanes. “Hem complert totes les mesures de seguretat i ens castiguen”, lamenta Larrull, que malgrat les restriccions continuaran obrint els locals “perquè tenim unes despeses fixes que no podem esquivar, i millor recaptar deu que zero euros”. Perpinyà diu que “els sopars suposaven el 80 per cent del total dels nostres ingressos. Ja era difícil tancar a dos quarts de deu i ara, a sobre, això, a banda que no podem tancar temporalment”.

tracking