SEGRE

LABORAL OCUPACIÓ

Pujada salarial del 2% a Lleida per als 10.000 treballadors del metall

Preacord de conveni que recull un increment de mig punt el 2020, sense efecte retroactiu, i 1,5% per al 2021 || Clàusula de revisió si l'IPC supera el 2%

Un moment de la firma del preacord ahir a la seu de la patronal Femel a la ciutat de Lleida.

Un moment de la firma del preacord ahir a la seu de la patronal Femel a la ciutat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La patronal del sector del metall de Lleida, Femel, i els sindicats UGT i CCOO van arribar ahir a un preacord per al conveni que, a la pràctica, suposarà un increment salarial del 2%. Aquest és un dels grans convenis de la província pel nombre d’empreses afectades, un miler, i de treballadors, amb al voltant de 10.000 empleats.

El preacord haurà de ser ratificat en els propers dies i estableix aquest any 2020 un increment del 0,5% sobre les taules del 2019, però sense efecte retroactiu, malgrat que sí que el tindrà des que es publiqui el conveni de forma oficial. Per al 2021, l’increment del salari serà d’un 1,5% sobre les taules del 2020, segons va explicar secretari general de la Federació d’Empresaris del Metall de Lleida i Província, Josep Pampalona.

El conveni tornarà a recollir les classificacions professionals a les empreses del metall

UGT ha portat el conflicte davant d’Inspecció de Treball i reclama que actuï en el cas

El pacte també inclou una clàusula de revisió salarial el 2021 que s’aplicarà en cas que la inflació superi el 2%. Es tractaria d’una revisió qualificada de tècnica, automàtica i sense efector retroactiu.

Entre altres punts, està previst que el conveni del metall de la província torni a incorporar la classificació professional. Així mateix, s’ha acordat la compactació o acumulació de les hores de lactància.

En el cas de les categories, es plasma que el grup 8 tindrà com a ingressos el salari mínim interprofessional. En aquest grup s’inclouen els aprenents i les persones que compten amb contractes en pràctiques i en formació.

Mentre es firmava a Lleida aquest preacord, a Barcelona se subscrivia el conveni per a aquesta província entre la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) i els sindicats UGT i CCOO. Estableix per al 2020 les mateixes taules salarials del 2019, però preveu que es meritarà un pagament únic per a cada grup professional durant el mes de desembre d’aquest any que resultarà d’aplicar un increment del 0,8%. Per a l’any 2021, el conveni preveu un increment salarial del 2% sobre les taules i annexos salarials del 2019 en tots els conceptes salarials (corresponent al 0, 8% per a l’any 2020 i de l’1,2% per a l’any 2021).

També s’ha acordat que no hi haurà ni compensació ni absorció dels increments salarials.

tracking