SEGRE

PRESTACIONS NEGOCIACIÓ

La Moncloa i els autònoms ultimen ampliar l'ajuda per cessar activitat

Fins al 31 de maig, encara que ATA insisteix que el Govern espanyol “discrimina” aquest col·lectiu || Brussel·les lloa els plans d'Escrivá per reformar les pensions

Reunió de representants de la Moncloa amb les principals organitzacions d’autònoms, ahir.

Reunió de representants de la Moncloa amb les principals organitzacions d’autònoms, ahir.MINISTERIO DE LA SEGURIDAD SOCIAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol i les organitzacions de treballadors autònoms ATA, UPTA i UATAE van atansar ahir postures durant la trobada que van mantenir per intentar tancar un acord amb què s’ampliï fins al 31 de maig la prestació extraordinària per cessament d’activitat de la que gaudeix aquest col·lectiu. Segons va explicar el president d’ATA, Lorenzo Amor, al final de l’encontre, la Moncloa està disposada a eliminar algunes de les traves que tenia aquesta prestació. Així, va dir que l’Executiu de Pedro Sánchez ha acceptat que es pugui accedir a la prestació sense haver-la cobrat el març de l’any passat i a millorar la situació dels autònoms de temporada.

Amb tot, per a Amor, és fonamental tenir en compte que, “en plena tercera onada”, els autònoms porten ja deu mesos d’“esgotament psicològic i financer” i vivint “amb moltes restriccions”. “Els autònoms són cada vegada més pobres”, va sentenciar, i va denunciar que és un col·lectiu “discriminat” pels socialistes i Unides Podem en comparació amb les empreses i els treballadors per compte d’altri.

En paral·lel, el ministre de la Seguretat Social, José Luis Escrivá, va afirmar que l’acord per estendre els ERTO més enllà del dia 31 està “pràcticament ultimat”, en declaracions a El Periódico. Arran d’això, fonts governamentals van explicar ahir que la Moncloa espera que els agents socials donin el vistiplau a la seua última proposta per a l’ampliació temporal d’aquests expedients, en la qual es contempla la pròrroga automàtica de tots els procediments. No hi ha programada cap reunió de la taula de negociació, a causa que l’acord només està pendent que sindicats i empresaris comuniquin la seua acceptació o el seu rebuig, cosa que podria produir-se en les pròximes hores.

D’altra banda, Escrivá va descartar reduir les pensions si l’IPC és negatiu i va afirmar que hi haurà una fórmula per compensar-les en el futur.

A més, Paolo Gentiloni, eurocomissari d’Economia, va assegurar que Espanya “va en la bona direcció” amb la reforma de les pensions, a l’espera de conèixer-ne els detalls. “Fa dies que estem discutint reformes amb Espanya”, va afegir.

tracking