SEGRE

MACROECONOMIA PREVISIONS

L'economia espanyola, la que més creixerà a Europa

Aquest any, després de tenir la caiguda més gran el 2020, segons la CE || Millora la previsió dos dècimes, fins al 5,6 per cent

L'IBEX 35 obre pla a l'espera de resultats i previsions econòmiques

L'economia espanyola, la que més creixerà a Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia espanyola serà la que més creixi aquest any d’entre els estats de la Unió Europea, segons va vaticinar ahir Brussel·les. Així, després de patir una patacada de l’11% per culpa de la pandèmia el 2020, aquest 2021 el PIB espanyol s’expandirà un 5,6%, dos dècimes més que a l’anterior previsió de la Comissió Europea. El camí de creixement es mantindrà el 2022, amb un avanç del 5,3%. A més, els fons europeus per a la recuperació podrien sumar un 3,5% al PIB espanyol al llarg dels pròxims sis anys.

D’aquesta manera, l’Estat espanyol, un dels més colpejats pel coronavirus al vell continent, serà també el que emprendrà una recuperació econòmica més accentuada durant aquest 2021. I és que la Comissió Europea va revisar ahir les previsions i va millorar en dos dècimes el creixement del PIB d’Espanya per aquest any, fins al 5,6%.

El 2022, l’expansió econòmica es prolongarà amb un avanç del 5,3%. Al contrari, la Comissió Europea va rebaixar les expectatives de recuperació del bloc comunitari en el seu conjunt, l’economia del qual creixerà un 3,7% el 2021, una dècima menys del que es preveia a la tardor.

Per la seua part, l’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, va afegir que els fons de recuperació podrien donar “un impuls de fins al 2% del PIB” a l’economia europea entre aquest any i el 2026. En el cas espanyol, l’impuls podria arribar a ser de fins al 3,5% en sis anys.

Així les coses, la vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, va treure pit davant de les previsions econòmiques de Brussel·les i va augurar que Espanya continuarà liderant el creixement dels Vint-i-set en els pròxims anys..

El PIB espanyol creixerà un 5,6% enguany, gairebé dos punts més que la mitjana de la UE, que serà del 3,7%

D’altra banda, Gentiloni va manifestar que el pla de reformes d’Espanya està “molt avançat” i que “la cooperació va en la bona direcció”. Segons va explicar, les reformes del mercat laboral i de les pensions estan centrant les discussions entre les autoritats espanyoles i comunitàries. Tanmateix, no va voler entrar en detalls. “No és el moment d’oferir una avaluació final perquè encara estem treballant en xifres i en detalls amb el Govern espanyol”, va assenyalar l’eurocomissari econòmic.

tracking