SEGRE

El Cercle d'Economia condemna l'actitud dels partits que "per acció o omissió han legitimitat el vandalisme"

La institució diu que "no pot malbaratar-se" un acord entre blocs, exigeix "superar els vetos" i un govern "pragmàtic"

Un dels contenidors que els manifestants han cremat a Lleida

Unes mil persones protesten de nou a Lleida per l'empresonament de Pablo HaselACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cercle d'Economia ha condemnat aquest dilluns la violència viscuda als carrers de Barcelona i ha lamentat l'actitud dels partits que "per acció o omissió han legitimitat el vandalisme".

En un article d'opinió, la institució diu que ha constatat "amb estupefacció que responsables de primer nivell o alguns membres del govern de la Generalitat, sigui amb el silenci o en alguns casos fins i tot amb complicitat, no han anteposat com a principi fonamental mantenir l'ordre públic".

DOCUMENT | L'article de Cercle d'Economia

El Cercle d'Economia lamenta la "falta d'autoritat" per afrontar la situació actual als carrers i avisa que la "paràlisi continuada" està fent "irrellevant" a la política i la desempodera en una societat cada vegada és "irada i en part desesperançada".

"El preu més costós de la paràlisi és normalitzar al desconfiança de la ciutadania amb les institucions, una dinàmica que provoca la retroalimentació dels extrems i la corrosió de la democràcia", avisa el document. "Què més ha de passar, ens preguntem, perquè la urgència de reconstruir la nostra política l'assumeixin amb ambició i responsabilitat els principals dirigents del país?", es pregunten des del Cercle d'Economia.

En referència a les negociacions per formar govern, el Cercle ha avisat que "no pot malbaratar-se" el que veu com una "oportunitat" per assolir un acord entre blocs que aposti pel "centre". En aquest sentit, demana "superar els vetos" i crear un govern "pragmàtic".

Malgrat tot, la institució veu una "oportunitat d'avançar" en els resultats electorals del 14-F, amb l'objectiu de "superar la política de blocs i constituir un govern que treballi per a tots els catalans". "La unitat no és una opció: és un deure", afegeix el Cercle, que vol un "clima de més previsibilitat" i "bona política".

tracking